Welkom bij CODA Archief

CODA Archief is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. CODA vervult de functie van gemeentearchief en bewaart ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal.

               Zoeken in CODA Archief

CODA Archief beheert een schat aan historische bronnen

  • Personen - Bronnen over de Apeldoornse bevolking. Doe bijvoorbeeld onderzoek naar uw eigen familiegeschiedenis in het bevolkingsregister,
  • Archieven - Meer dan 380 particuliere en overheidsarchieven. Vormgevingsarchieven en het archief van de Stichting Papiergeschiedenis Nederland
  • Beeldbank - Circa 40.000 historische foto’s, kaarten en afbeeldingen.
  • Omgevingsgeschiedenis - Alle Apeldoornse bouwvergunningen van 1905 tot en met 2000, Kadastrale boekhouding en Notariële aktes.
  • Bronnen - Honderden boeken en andere gedrukte en digitaal gepubliceerde bronnen over de geschiedenis van Apeldoorn, de Veluwe en Gelderland. Bekijk daarnaast ook de Apeldoornse raadsnotulen.

Al dit materiaal is vindbaar en in een aantal gevallen ook te bekijken via deze website.
Voor nader onderzoek kunt u terecht in het CODA Kenniscentrum. Daar kunt u opgevraagde stukken inzien en helpen de CODA medewerkers u graag verder.

Heeft u een waardevol Apeldoorns object of archief uit Apeldoorn? Neem dan contact op met CODA Archief.

Geheugen van Apeldoorn

Veel informatie die CODA Archief digitaal aanbiedt is ook te raadplegen op de door ons beheerde website www.geheugenvanapeldoorn.nl. Op die digitale kaart treft u een schat aan historische informatie aan en kunt u gemakkelijk uw eigen verhaal vertellen en toevoegen.

Apeldoorn en de oorlog

Zoekt u informatie over de Tweede Wereldoorlog in Apeldoorn, dan is de door CODA beheerde website www.apeldoornendeoorlog.nl een goed startpunt.

Delen via:
Zoek in collecties