Welkom bij CODA Archief

CODA Archief is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. CODA vervult de functie van gemeentearchief en bewaart ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal.

De archieven die CODA bewaart zijn van de stedelijke overheid en van particuliere instellingen, verenigingen en bedrijven die iets met Apeldoorn te maken hebben. De ruim 350 archieven maken we toegankelijk zodat iedereen de documenten kan raadplegen.
 
Bekijk uw omgeving in Apeldoorn in Beeld
Zoek naar uw Familiegeschiedenis
Schatgraaf in de Apeldoornse Archieven
Zoek naar Bouwvergunningen
Ontdek het Geheugen van Apeldoorn
Speel de HizzQuiz

Heeft u een waardevol Apeldoorns object of archief uit Apeldoorn? Neem dan contact op met CODA.

Blogserie Vakantie op de Veluwe

Vakantie op de Veluwe

Ontdek in deze blogserie de geschiedenis van Vakantie op de Veluwe en doe inspiratie op voor boeiende wandel- en fietstochten. Heb je zelf een leuke anekdote over of foto van jouw vakantie op de Veluwe? Deel het met ons middels #VodV. Lees meer over Vakantie op de Veluwe.

Klaarovers - Fotowervingsproject Kerschoten
Klaarovers op de Koninginnelaan ter hoogte van het Mercatorplein, 1960-1965 (Collectie familie Wassink)

Resultaten fotowervingsproject Kerschoten in de Beeldbank

In november 2014 deed CODA Archief een oproep voor foto´s van ´de jeugdjaren van Kerschoten´. Dankzij de reacties op onze oproep hebben we nu een kleine tweehonderd foto’s van Kerschoten kunnen toevoegen aan de Beeldbank. Bekijk de foto’s van Kerschoten in de Beeldbank of lees meer over het fotowervingsproject.

Delen via:
Zoek in collecties