CODA ApeldoornActiviteiten Onvergetelijk CODA

Onvergetelijk CODA

Programma voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

CODA Museum maakt kunst toegankelijk voor mensen met dementie, en hun mantelzorgers. Bewonder en bespreek samen kunstwerken in een ontspannen en positieve sfeer.

Elke Lutgerink

Onvergetelijk CODA in het teken van Water, beweging en natuur

CODA Museum | 03.07.2017 | 14.30 - 16.00 uur

Onvergetelijk CODA is er iedere eerste maandag van de maand voor mensen met dementie én hun partner, buren, familie of vrienden. Maandag 3 juli staat deze rondleiding in het teken van water en beweging. Een bijzondere wandeling door CODA Museum waarbij samen genieten en het delen van verhalen en ervaringen centraal staan. Het doel? Een ontspannen middag voor mantelzorgers en mensen met dementie.

Water, beweging en papier

Water verveelt nooit: het is altijd in beweging, mooi om naar te kijken en fijn om te voelen. Behalve dat water bijvoorbeeld ook indrukwekkend of zelfs imposant kan zijn, is het bijvoorbeeld ook nodig om papier te maken. Papier is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars en in CODA Paper Art zijn werken van en op papier te zien van in totaal 31 (inter)nationale kunstenaars. Maandag 3 juli kijken we naar een aantal werken waarin te zien is hoe betoverend en inspirerend de structuur, de textuur en het grenzeloze potentieel van papier is. We staan stil bij werken van Angela Glajcar, Veronica Hodges Pao Hui Kao, Elke Lutgerink en Mia Wen-Hsuan Liu.

Over Onvergetelijk CODA

Na ontvangst met koffie of thee brengen de deelnemers een bezoek aan de tentoonstellingen waar ze in een ontspannen en positieve sfeer onder begeleiding van speciaal getrainde rondleiders met elkaar in een gesprek gaan. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgen ze de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen - zonder dat de nadruk op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mantelzorgers als voor mensen met dementie een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur en na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers ansichtkaarten van enkele van de getoonde werken mee naar huis zodat ze ook in een andere omgeving over dit bezoek na kunnen praten. 

Aanmelden voor één van de rondleidingen

Individuele bezoekers zijn samen met hun mantelzorger welkom op de volgende tijden:
Datum:
iedere eerste maandag van de maand.
Tijd:
14.30-16.00 uur, vanaf 14.00 uur inloop met koffie/thee
Prijs: € 7,50 per deelnemer, inclusief entreeprijs en kopje koffie/thee
Reserveren is noodzakelijk en kan via telefoon: 055-5268512 of e-mail: aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.
Meer informatie:
a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl

Onvergetelijk CODA

Voor groepen is de Onvergetelijk CODA rondleiding ook op andere dagen te boeken. Neem uiterlijk een week voor de gewenste datum contact op.
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 75 voor een groep van maximaal 14 personen (7 personen met dementie, 7 begeleiders/ mantelzorgers). De entree voor het museum is bij de prijs inbegrepen.
Aanmelden
en meer informatie: telefoon: 055-5268512 of e-mail: a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl

Onvergetelijk CODA
Onvergetelijk CODA stond op 05.12.2016 in het teken van Winter in Apeldoorn. Foto: Louw Visser

Ervaringen van bezoekers

Cora Versteeg, Alzheimer Nederland Bestuurslid Afd. Oost-Veluwe, na afloop van een rondleiding Onvergetelijk CODA:

"Een warm gevoel, interactief, vrolijk"

Stepping Stones Home & Care over Onvergetelijk CODA:

"een op een contact, ervaringen delen, lotgenotencontact, jezelf kunnen zijn, vrij associëren, dat is waar het om draait. Kunst als kapstok voor een gesprek, als trigger voor eindelijk weer eens een onderwerp om over te praten"

Lees verder op de blogsite van Stepping Stones.

Meer Onvergetelijk

Bekijk het onderstaande interview met RTV Apeldoorn of lees meer over Onvergetelijk (pdf).

Onvergetelijk CODA wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van:

Gieskes Strijbis Fonds
Fonds Sluyterman Van Loo
RCOAK

Wetenschappelijk onderzoek wordt verricht door:

VUmc
Delen via:
Zoek in collecties