Boek & Film 2016

Knielen op een bed violen

Boek & Film | dinsdag 23 februari, aanvang 19.30 uur | Gigant

In de serie Boek & Film besteden CODA en Gigant aandacht aan prachtige boeken en de schitterende boekverfilmingen die daarvan gemaakt zijn. Dinsdag 23 februari bewondert u de voorpremière van Knielen op een bed violen naar het gelijknamige boek van Jan Siebelink. In deze schitterende film zijn onder andere Barry Atsma, Noortje Herlaar en Marcel Hensema te bewonderen. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters.

Knielen op een bed violen

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Over Boek & Film

Boek en Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant waarin boeken en prachtige boekverfilmingen worden belicht. Filmdocent Harry Peters opent elke avond om 19.30 uur met een korte inleiding waarbij u een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken.

Kaartverkoop bij Gigant en online

Kaarten koopt u bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. Wie alle zes de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden (€ 55,- voor niet-leden/vrienden). U kunt uw kaarten ook online bestellen via de website van Gigant.

Andere data dit seizoen

Andere data dit seizoen zijn 29 maart (filmtitel volgt) en 26 april (filmtitel volgt) 2016.

Delen via:
Zoek in collecties