De laatste boekverfilming van dit seizoen Boek & Film

Boek & Film: Brooklyn | dinsdag 19 april, aanvang 19.30 uur | Gigant

Dinsdag 19 april wordt in de serie Boek & Film de film Brooklyn vertoond naar het gelijknamige boek van Colm Toíbin. Brooklyn is alweer de laatste boekverfilming van dit seizoen. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters.

Brooklyn

Ellis, een jonge Ierse vrouw, verhuist naar Brooklyn om haar kans op een carrière en een goed leven te verbeteren. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika verruilt ze het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oever van New York. Ze vindt liefde en haar heimwee verdwijnt geleidelijk. Haar nieuwe geluk wordt echter verstoord door haar verleden en ze zal een keus moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Brooklyn is gekozen tot Beste Britse Film en sleepte daarnaast drie Oscarnominaties in de wacht in de categorieën Beste film, Beste actrice (Saoirse Ronan) en Beste aangepaste scenario (Nick Hornby).

Brooklyn

Over Boek & Film

Boek en Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant waarin boeken en prachtige boekverfilmingen worden belicht. Filmdocent Harry Peters opent elke avond om 19.30 uur met een korte inleiding waarbij u een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken.

Kaartverkoop bij Gigant en online

Kaarten koopt u bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. Wie alle zes de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden (€ 55,- voor niet-leden/vrienden). U kunt uw kaarten ook online bestellen via de website van Gigant.

Andere data dit seizoen

Dit seizoen wordt 19 april afgesloten met Brooklyn.

Delen via:
Zoek in collecties