Boek & Film 2015/2016

Publieke Werken

Boek & Film | dinsdag 24 november, aanvang 19.30 uur | Gigant

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA net als voorgaande jaren de serie Boek & Film aan. Dinsdag 24 november staat in het teken van Publieke Werken, de meeslepende verfilming van de gelijknamige bestseller van Thomas Rosenboom. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters. Publieke Werken is als boek uiteraard te leen in CODA Bibliotheek.

Het verhaal van Publieke Werken speelt zich af in 1888. Vedder is vioolbouwer en hij moet op zoek naar een andere (woon)ruimte. Zijn huisje, dat tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam gelegen is, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs is apotheker in Hoogeveen en hij heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg. Voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen en dat heeft tragische gevolgen.

Thomas Rosenboom over de verfilming: “Grootser en meeslepender dan ik ooit had durven dromen”. Met in de hoofdrollen bekende namen zoals Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen; de titelmuziek is van Janine Jansen.

Kaartverkoop bij Gigant en online

Kaarten koopt u bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. Wie alle zes de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden (€ 55,- voor niet-leden/vrienden). U kunt uw kaarten ook online bestellen via de website van Gigant.

Andere data dit seizoen

Andere data dit seizoen zijn 22 december (Carol) 19 januari (Loin des Hommes), 23 februari (filmtitel volgt), 29 maart (filmtitel volgt) en 26 april (filmtitel volgt) 2016.

Delen via:
Zoek in collecties