Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan. Een mooie gelegenheid om met andere filmliefhebbers actuele boekverfilmingen te zien. Iedere avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u de film gaat kijken. U ontvangt eveneens een reader met informatie over het boek, de film, de acteurs en de regisseur. Wanneer u lid bent van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen een voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie!

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Wie alle zes de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden | € 55,- voor niet-leden/vrienden). Kaarten zijn ook online te bestellen via  www.gigant.nl / telefonisch reserveren: 055-5216346.

Volgende films en boeken komen dit seizoen nog aan bod:

Dorsvloer vol confetti

Dinsdag 28 oktober, de film Dorsvloer vol confetti naar het gelijknamige boek van Franca Treur
Deze film gaat over de 12-jarige Katelijne Minderhout die in de jaren tachtig opgroeit in een Zeeuws strenggelovig boerengezin. Tussen haar zes broers is ze een eiland. Ze leeft in haar eigen wereld gevoed door familie- en bijbelverhalen, dorpsroddels en bekeringsgeschiedenissen. Lezen mag niet - dat houdt haar maar weg bij de waarheid, maar lezen en leren zijn voor haar de enige mogelijkheid om aan het benauwde leven te ontsnappen en om te worden wie ze wil zijn.

Dinsdag 25 november, de film Een vlucht regenwulpen naar het gelijknamige boek van Maarten't Hart (staat dit jaar centraal bij Nederland Leest)

Dinsdag 20 januari, de film A most wanted man naar het boek Aangeschoten wild van John Le Carré

Dinsdag 24 februari,  de film Suite Francaise naar het boek Storm in juni van Irène Némirovski [onder voorbehoud!]

Dinsdag 31 maart, de film Ventoux naar het gelijknamige boek van Bert Wagendorp

Dinsdag 28 april, de film Serena naar het gelijknamige boek van Ron Rash

Zoek in collecties