Boek & Film - Réparer les vivants

Dinsdag 28 februari | aanvang 19.30 uur in Gigant

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Dinsdag 28 februari staat Réparer les vivants geprogrammeerd. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters, waarna aansluitend de film gekeken wordt. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant en via www.gigant.nl

Réparer les vivants (Nederlandse titel De levenden herstellen) is geschreven door Maylis de Kerangal en op aangrijpende wijze door regisseuse Katell Quillévéré verfilmd. Urgente keuzes en de consequenties daarvan vormen de basis voor deze verfilming waarbij op ingetogen en indrukwekkende manier het leven getoond wordt dat zowel eindigt als begint. 

Het verhaal

Vroeg in de ochtend trekken drie surfers naar zee om de golven te trotseren. Op weg terug krijgen ze een ernstig ongeval. De negentienjarige Simon Limbres wordt in comateuze toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar de arts constateert dat hij hersendood is. Hij wordt door machines in leven gehouden en zijn ouders moeten snel een moeilijke beslissing nemen over mogelijke orgaandonatie. Tegelijkertijd moet Claire, moeder van twee net volwassen zonen, onder ogen zien dat haar hart niet lang meer zal blijven functioneren. Haar kwaliteit van leven gaat snel achteruit en een nieuw hart zou haar redding zijn. Het hart van Simon.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. 

Réparer les vivants

Over Boek & Film

Boek en Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant waarin boeken en prachtige boekverfilmingen worden belicht. Filmdocent Harry Peters opent elke avond om 19.30 uur met een korte inleiding waarbij u een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken.

Kaartverkoop bij Gigant en online

Kaarten koopt u bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. Wie alle zeven de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 54,- voor leden/vrienden (€ 66,- voor niet-leden/vrienden). U kunt uw kaarten ook online bestellen via de website van Gigant.

Andere data

De data in 2017 zijn 14 maart (Nocturnal Animals) en 11 april (Fai bei sogni) . Dit jaar wordt op 27 december een extra avond ingelast, een kerstcadeautje voor passe-partouthouders die deze avond American Pastoral gratis kunnen zien. Heeft u geen passe-partout, dan kunt u natuurlijk een kaartje kopen voor deze extra filmavond! Meer over deze en de andere titels volgt te zijner tijd op deze pagina en op www.gigant.nl.

Delen via:
Zoek in collecties