Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA de serie Boek & Film aan. Een mooie gelegenheid om met andere filmliefhebbers actuele boekverfilmingen te zien. Iedere filmavond begint om 19.30 uur bij Gigant met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters. U ontvangt bovendien een reader met informatie over het boek, de film, de acteurs en de regisseur.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Wilt u alle zes de avonden bijwonen? Dan kunt u een passe-partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden | € 55,- voor niet-leden/vrienden). Kaarten zijn ook online te bestellen via  www.gigant.nl / telefonisch reserveren: 055-5216346.

De volgende films en boeken komen dit seizoen aan bod:

Suite Française

Suite Française dinsdag 31 maart 2015 in Gigant

Het prachtige Suite Française is gebaseerd op het gelijknamige boek van Irène Némirovsky dat ze ten tijde van de oorlog heeft geschreven. De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters.

Suite Française speelt zich af in het Frankrijk van de jaren 40. De oorlog bereikt het dorp waar Lucile (Michelle Williams) woont en Parijzenaren en Duitsers eisen onderdak op. De knappe Duitse officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) trekt bij Lucile in huis. Eerst probeert ze hem te negeren, maar langzaamaan begint ze iets voor hem te voelen. Irène Némirovsky schreef haar verhaal ten tijde van de oorlog, haar dochters ontdekten dit verhaal pas 56 jaar nadat ze werd afgevoerd naar Auschwitz.

Koop alvast kaarten voor Suite Française

Kaarten koopt u bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. U kunt uw kaarten ook online bestellen via de website van Gigant.

Dinsdag 28 april, de film Gemma Bovery naar het gelijknamige stripboek van Posy Simmonds

Zoek in collecties