Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan. Een mooie gelegenheid om met andere filmliefhebbers actuele boekverfilmingen te zien. Iedere avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u de film gaat kijken. U ontvangt eveneens een reader met informatie over het boek, de film, de acteurs en de regisseur. Wanneer u lid bent van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen een voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie!

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Wie alle zes de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 45,- voor leden/vrienden | € 55,- voor niet-leden/vrienden). Kaarten zijn ook online te bestellen via  www.gigant.nl / telefonisch reserveren: 055-5216346.

Volgende films en boeken komen dit seizoen nog aan bod:

Een vlucht regenwulpen

Dinsdag 25 november, de film Een vlucht regenwulpen naar het gelijknamige boek van Maarten't Hart (staat dit jaar centraal bij Nederland Leest)

In het kader van Nederland Leest is de verfilming van Een vlucht regenwulpen - naar het gelijknamige boek van Maarten ‘t Hart - opnieuw op het witte doek te zien. Het verhaal gaat over de verwarde, dromerige dertigjarige bioloog Maarten (Jeroen Krabbé) die in zijn droom de opdracht krijgt om binnen een week een vrouw te versieren. Lukt dit niet, dan zal hij onherroepelijk sterven. Terzijde gestaan door zijn macho alter ego zet hij de jacht in op zijn oude liefde Martha (Willeke van Ammelrooy) van de middelbare school. Het blijkt al snel dat Maarten niet opgewassen is tegen deze taak, ook omdat zijn op sterven liggende moeder hem keer op keer in opperste verwarring brengt. In de strijd tegen het gezeur van zijn moeder, de adviezen van zijn alter ego en de streng katholieke normen en waarden, raakt Maarten verzeild in de meest dolkomische situaties.

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. Kaarten zijn ook online te bestellen via www.gigant.nl.

Dinsdag 20 januari, de film A most wanted man naar het boek Aangeschoten wild van John Le Carré

Dinsdag 24 februari,  de film Suite Francaise naar het boek Storm in juni van Irène Némirovski [onder voorbehoud!]

Dinsdag 31 maart, de film Ventoux naar het gelijknamige boek van Bert Wagendorp

Dinsdag 28 april, de film Serena naar het gelijknamige boek van Ron Rash

Zoek in collecties