Boek & Film - Fai bei sogni

Dinsdag 11 april | aanvang 19.30 uur in Gigant

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Dinsdag 11 april staat Fai bei sogni geprogrammeerd, een bitterzoet drama gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters, waarna aansluitend de film gekeken wordt. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant en via www.gigant.nl

Het verhaal

Turijn 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. 'Een plotse hartaanval', zo vertelt zijn afstandelijke vader hem. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen. Terug in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen oproept. Enig lichtpuntje in de misère: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa.

Kaartverkoop

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling. 

Fai bei Sogni

Over Boek & Film

Boek en Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant waarin boeken en prachtige boekverfilmingen worden belicht. Filmdocent Harry Peters opent elke avond om 19.30 uur met een korte inleiding waarbij u een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken.

Kaartverkoop bij Gigant en online

Kaarten koopt u bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. Wie alle zeven de avonden bij wil wonen, kan het beste een passe-partout kopen à € 54,- voor leden/vrienden (€ 66,- voor niet-leden/vrienden). U kunt uw kaarten ook online bestellen via de website van Gigant.

Andere data

De laatste Boek & Film voor dit seizoen staat gepland op dinsdag 2 mei (The Circle, titel onder voorbehoud).

Delen via:
Zoek in collecties