Ga mee op reis!

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie door zes landen zoals Dierenrijk, Sportmanië en Lachland. In elk land doen jullie opdrachten om alle schatten te verzamelen: een bordspel maken op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of het verhaal Pleisterbeen van de koning lezen van Tosca Menten. 

In welk land start jullie reis? Verzamel de schatten en maak kans op een tablet of een van de andere prijzen. 

Doen jullie mee met je gezin? Meld je als team gratis aan op www.vakantie-lezen.nl

 

Hier vind je de uitleg voor ouders. Meedoen kan tot en met zondag 4 september.  

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben 6 beroemde schrijvers verhalen geschreven. 

  • Sprookjeseilanden: Annemarie Bon
  • De Griezelkust: Paul van Loon
  • Avonturenland: Manon Sikkel
  • Lachland: Tosca Menten
  • Sportmanië: Harmen van Straaten
  • Dierenrijk: Milouska Meulens

 

Lees de verhalen op www.vakantie-lezen.nl. Wil je meer lezen? Kom langs in de bibliotheek of kijk op jeugdbibliotheek.nl voor extra leestips.

Zomerse activiteiten in CODA

Speciaal voor Vakantielezen kunnen kinderen tijdens de zomervakantie in de CODA-vestigingen aan verschillende activiteiten meedoen. Niet alleen heel leuk, maar hiermee stimuleer je ook de lees- en taalontwikkeling van je kind. Ze kunnen samen met de CODAcoaches de opdrachten voor de schatkaart uitvoeren, nieuwe boeken halen en de speurtocht in de bieb doen. Meer over het zomerprogramma is binnenkort hier te lezen.

Over Vakantielezen

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.