Je gelooft je ogen niet in CODA VR Lab

Je gelooft je ogen niet in CODA VR Lab

Virtual Reality in CODA

CODA VR Lab is ondergebracht in de hypermoderne maakplaats van CODA ExperienceLab.

Op safari door de prehistorische natuur of een ontdekkingstocht door de vooroorlogse binnenstad van Apeldoorn? In virtual reality kan het allemaal! Je beleeft onbekende en niet-bestaande werelden alsof je er zelf in staat. Bekijk welke games je bij ons kunt uitproberen.

Reserveer gametijd in CODA VR Lab of loop eens binnen bij Werkplaats Woensdag . Je bent van harte welkom!

Wat wil je weten?

Openingstijden

arrow-large Created with Sketch.

Elke woensdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur 
De woensdagmiddag is bij ons gratis verkenningsmiddag. Ben je 8 jaar of ouder? Kom dan kennismaken met de wereld van virtual reality.

Elke zondag tussen 13.00 uur en 16.00 uur 
Op zondag mag je gratis komen gamen. 30 minuten lang. Je moet dan wel even een tijd reserveren. Tot dan!

Welke apparatuur staat er in CODA VR Lab?

arrow-large Created with Sketch.
  • HTC Vive: Virtual reality bril;, er zijn drie speelvlakken in CODA VR Lab;
  • Nintendo Switch + Nintendo Labo VR: ontdek diverse virtual reality games met Nintendo Labo VR; 
  • AR Sandbox: met de artificial zandbak krijgt het zandlandschap een extra dimensie.

Bunker van Seyss-Inquart in virtual reality

arrow-large Created with Sketch.

Apeldoornse bunker in Virtual Reality

Aan de Loolaan 554 in Apeldoorn zetelde vanaf het najaar van 1944 tot het eind van de oorlog het hoogste gezag in bezet Nederland: Rijkscommissaris Seyss-Inquart met zijn staf. Wanneer er dreigingsgevaar was verplaatsten zij zich naar de nabijgelegen bunker. Deze bunker is niet alleen een Rijksmonument, het is ook het enige monument in Apeldoorn dat dateert uit de oorlogsperiode. 

In de eerste jaren na de oorlog stonden duizenden mensen in de rij om een blik te werpen in deze schuilkelder die in de stijl van de Rijkscommissaris ingericht was. Begin jaren ’50 ebde de belangstelling weg en gingen de deuren op slot. De bunker is sindsdien slechts bij zeldzame gelegenheden toegankelijk.

Beleef de bunker in Virtual Reality in CODA VR Lab

Om deze beladen plek toegankelijk te maken voor het onderwijs en voor belangstellenden heeft CODA in samenwerking met Erfgoed Gelderland en Stichting de Bunker van Seyss Inquart een virtuele tour samengesteld. In CODA VR Lab word je in Virtual Reality door een gids rondgeleid alsof je terug bent in het jaar 1948 toen de bunker werd opengesteld voor publiek.

Bekijk hier de video.

VR Art in CODA

arrow-large Created with Sketch.

Virtual reality speelt een steeds grotere rol in de manier waarop wij naar de wereld kijken. Het medium wordt inmiddels niet alleen door gameontwikkelaars ingezet maar ook gerenommeerde kunstenaars als Marina Abramović, Jeff Koons & Olafur Eliasson maken gebruik van virtual reality om werk te produceren. Benieuwd naar deze VR Art? In CODA VR Lab kun je tijdens vaste openingstijden en speciaal ingeplande momenten toegang krijgen tot het virtuele kunstplatform 'Acute Art'.

Acute Art is een platform voor kunstenaars die werken in virtual reality met speciale virtuele tentoonstellingsruimtes. Er wordt constant nieuw werk toegevoegd en de applicatie wordt voortdurend doorontwikkeld om de beleving te optimaliseren. Er is volop ruimte voor jonge en nieuwe talenten om zich te presenteren. Het platform helpt ideeën om te zetten in daadwerkelijke beelden en zorgt dat de nieuwe VR-werken een groot publiek bereiken.

Bekijk hier de video.