Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid

Informatiepunt Digitale Overheid: samen werken aan digitaal vaardige burgers

Zaken regelen met de overheid, het gebeurt steeds vaker via internet. Zo kun je bijvoorbeeld online je zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Om dit te kunnen doen, heb je een DigiD nodig en uiteraard moet je met een computer kunnen omgaan. Voor wie dat lastig vindt of vastloopt, zijn landelijk op tal van plekken speciale informatiepunten ingericht, waaronder in CODA.

Online je weg vinden

Iedereen die vragen heeft over de digitale dienstverlening van de overheid kan in CODA terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid, kortweg IDO. Hier beantwoorden we vragen, geven we tips en helpen we je met het zoeken naar de juiste informatie. Indien nodig verwijzen we je door naar een van onze lokale samenwerkingspartners of wijzen we je op cursussen die je binnen CODA kunt volgen. Dit alles met als doel om iedereen digitaal vaardig(er) te maken zodat hij/zij zelf online de weg kan vinden.

Medewerkers en vrijwilligers van CODA en Stimenz helpen je jouw weg te vinden op de websites van publieke dienstverleners die samen ondergebracht zijn in de zogenaamde Manifestgroep. Deze groep bestaat momenteel uit BelastingdienstCAK (Centraal Administratie Kantoor), CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid),  CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau), DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), SVB (Sociale Verzekeringsbank), UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen), LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen), RvR (Raad voor Rechtsbijstand) en RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

 

Openingstijden

CODA De Maten:

dinsdag- en woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

 

CODA dok Zuid:

maandag- en vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur

 

CODA Centrale Bibliotheek:

dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur

 

Iedereen die een vraag heeft is welkom, ook als je geen lid bent van CODA Bibliotheek. Reserveren is niet nodig.

 

Vooraf je vraag stellen

Stel jouw vraag alvast per mail aan ons, zodat we jou goed kunnen helpen. Je kunt je vraag (of vragen) mailen naar de vestiging waar je het spreekuur wilt bezoeken. Voor De Maten is dat idodematen@coda-apeldoorn.nl; voor dok Zuid idodokzuid@coda-apeldoorn.nl en voor de Centrale idobaliect3@coda-apeldoorn.nl.

IDO is een landelijk initiatief van de Manifestgroep in samenwerking met Koninklijke Bibliotheek. In Apeldoorn is het een samenwerking tussen CODA en Samen055.