Landelijk lenen tijdelijk stopgezet.

Het volledige landelijk leenverkeer is tijdelijk stopgezet. Reden hiervoor is dat steeds meer bibliotheken, ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus, hun deuren sluiten. Hierdoor kunnen vele aanvragen niet meer worden afgehandeld en is zowel het provinciale als het landelijke leenverkeer steeds minder zinvol. Daarom hebben SPN, VOB en KB gezamenlijk besloten het volledige landelijk leenverkeer tijdelijk stop te zetten.

Landelijk lenen

Via WorldCat Discovery kun je boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft (let op: hier zijn kosten aan verbonden vanaf €13,-). Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

 

Hoe werkt het?

Als lid van de Bibliotheek kun je  boeken aanvragen die in WorldCat Discovery staan. Ga hiervoor naar de web omgeving van WorldCat Discovery

Zoek vervolgens in WorldCat Discovery naar je boek. Wanneer jij je boek gevonden hebt, kopieer je de link/url. Deze heb je nodig om het aanvraagformulier in te vullen.

 

Vervolgens wordt het boek naar de Bibliotheek van jouw keuze gestuurd. Daar kun je bij de betaalautomaat de aanvraagkosten afrekenen. Je mag het boek vier weken lenen. Verlengen is niet mogelijk.

 

Hoeveel kost het?

 

Wij berekenen per 1 april 2019 alle aanvraag- en verzendkosten voor wetenschappelijke materialen door aan de lener.