Ontdek de Makerspace in CODA Bibliotheek

Ontdek de Makerspace in CODA Bibliotheek

Makerspace

CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom in CODA Museum en diverse innovatielabs in de Makerspace in CODA Bibliotheek: met recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab, VR Lab en een FabLab.

In de Makerspace in CODA ExperienceLab ontdek je klassieke én hypermoderne apparatuur waarmee je de meest verrassende dingen kunt maken en bewerken. Je vindt er onder andere een kleine- en gloednieuwe groot-formaat-lasersnijder die beide vele materialen kunnen snijden en graveren. Met de verschillende 3D printers creëer je zelf ontworpen objecten. In de Makerspace kun je bovendien deelnemen aan activiteiten waarbij programmeren, gamen en VR centraal staan en vind je stations waar je met diverse materialen en technieken aan de slag kunt met bio- en fashion design en plastic recycling. Denk hierbij aan het maken van nieuwe objecten van natuurlijke (afval)materialen, borduren 2.0 of het creëren van gebruiks- of kunstvoorwerpen met de Precious Plastic machines.

Elke vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur geeft de Vakspecialist Innovatie & Techniek een rondleiding door de Makerspace. Je maakt kennis met polyjet 3D printen, een computergestuurde borduurmachine, een professionele lasersnijder, foodprinter en nog veel meer hi-tech tools. Reserveer voor de rondleiding via onderstaande button.