Verhalen van en voor iedereen

Verhalen van en voor iedereen

Lekker lezen

Natuurlijk hebben we in CODA Junior ook boeken. In alle vormen en maten en met de mooiste, liefste, stoerste, leukste en spannendste verhalen. Heerlijk om te kijken, te lezen en te luisteren.

De eerste stapjes op het leespad

De eerste stapjes op het leespad

Samen met je baby een boekje lezen. Plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen: het versterkt de band met je kind en het helpt bij de taalontwikkeling. Hiervoor is BoekStart opgezet, een fantastisch landelijk project dat CODA ondersteunt en aanbiedt. Ouders krijgen voor kinderen onder de 2 jaar een BoekStart koffertje cadeau met leuke voorleesboekjes. Het BoekStart koffertje is gratis op te halen bij CODA Centrale Bibliotheek. Je kind krijgt er een gratis lidmaatschap bij! Bovendien schuif je elke vrijdagochtend gratis aan bij BoekStart Inloop. Bekijk alle data in de agenda.

Makkelijk lezen

Vind je lezen niet zo leuk? Heb je dyslexie of vind je lezen gewoon lastig? Of misschien heb je nog een andere reden dat het met lezen of leren niet zo lukt. Ook dan hebben we plek voor jou: het Makkelijk Lezen Plein voor 8 tot 13 jarigen. Check de knalrode kasten in een van de CODA vestigingen.

Wat ga jij lenen?

  • Spannende, leuke en makkelijke leesboeken, met of zonder meelees-cd
  • Informatieve boeken met veel foto’s en weinig tekst
  • Verfilmde jeugdboeken op dvd
  • Luisterboeken
  • Informatieve boeken over dyslexie voor je ouders of leerkracht