Welkom bij CODA Taalhuis

Welkom bij CODA Taalhuis

Beter lezen en schrijven?

Wil je beter Nederlands lezen, schrijven, spreken of verstaan? Heb je hulp nodig bij rekenen of bij het werken op de computer? Wij helpen je graag!

ALGEMEEN TAALHUIS SPREEKUUR

Inloopspreekuur

Elke vrijdag (30 juli t/m 27 augustus)

10.00 – 12.00 uur

CODA Centrale Bibliotheek


Per mail

Je kunt jouw vraag ook per mail aan ons doorgeven via taalhuis@coda-apeldoorn.nl. Probeer je vraag zo duidelijk mogelijk te stellen, zodat wij jou het beste kunnen helpen.

 

DIGI-SPREEKUUR

Wil je graag Facetimen of videobellen, maar weet je niet goed hoe dit moet? Heb je problemen met je computer (laptop/tablet/iPad) of smartphone? Of lukt het niet om een programma of app te installeren? Wij helpen je graag!

Per mail of online

In verband met de zomervakantie zijn we op dit moment alleen online te bereiken. Je kunt je vraag per mail (taalhuis@coda-apeldoorn.nl) of via onderstaand formulier aan ons stellen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen. Geef zo duidelijk mogelijk aan waarmee we je kunnen helpen, om wat voor soort apparaat het gaat en hoe we je eventueel kunnen bereiken.

Welkom in CODA nu ook online!

Gratis activiteit speciaal voor nieuwkomers (NT1 / NT2)  

 

CODA Museum is helaas nog gesloten, maar je kunt online naar kunst kijken en de Nederlandse taal oefenen.

 

Online kijk je naar vijf kunstwerken die passen bij een thema. Bij elk kunstwerk beantwoord je een vraag. Ook lees je verhalen, kijk je naar filmpjes en maak je opdrachten. Er zijn verschillende soorten vragen, van makkelijk tot moeilijk, zodat iedereen mee kan doen. Je kunt Welkom in CODA – in huis op je telefoon, computer of laptop bekijken.

 

Hier vind je alle activiteiten van Welkom in CODA - in huis:

Welkom in CODA - in huis - Verborgen aanwezig 
Welkom in CODA - in huis - Kleurrijk 

Word lid van onze Facebook-groep

Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Heb je moeite met lezen en schrijven of geef je taalcursussen? Meld je dan aan bij Taalhuis Apeldoorn op Facebook! Hier delen we tips over lezen, schrijven en rekenen bijvoorbeeld. Ook staan hier oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt. 

CODA Taalhuis

Ik wil graag naar CODA Taalhuis; kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, helaas is CODA Taalhuis op dit moment nog gesloten. Ze zijn wel per mail of telefoon te bereiken. Op deze pagina lees je meer over het telefonisch spreekuur bijvoorbeeld.

 

Meld je hier aan voor het Spreekuur CODA Taalhuis.

Wat doet CODA Taalhuis?

arrow-large Created with Sketch.

Het Taalhuis helpt bij alle basisvaardigheden. Beter Nederlands spreken, verstaan, schrijven en lezen? Beter omgaan met de computer, tablet of smartphone? Moeite met het lezen van een brief, een rekening of het invullen van een formulier?

 

Dan bent u bij ons aan het goede adres.

 

Hoe we dat doen?

 

  • we geven taalles in groepjes of een-op-een met een taalcoach
  • we geven les in digivaardigheden in groepjes of een-op-een met een digicoach
  • we geven les in rekenen een-op-een met een rekencoach
  • we hebben een leesclub speciaal voor nieuwkomers
  • we geven advies over waar u in Apeldoorn en omgeving Nederlands kunt leren
  • we organiseren een rondleiding in het CODA-museum speciaal voor nieuwkomers
  • we beheren een uitgebreide collectie studieboeken op het gebied van Nederlands als tweede taal
  • we leiden vrijwilligers op en steunen hen bij hun werk met raad en daad

Waar vind ik CODA Taalhuis?

arrow-large Created with Sketch.

CODA Taalhuis bevindt zich in CODA Centrale Bibliotheek, op de begane grond. Kom gewoon eens langs voor informatie of hulp. We hebben ook boeken en andere materialen op verschillende niveaus om onder andere te oefenen met lezen.

 

Adres:          Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Telefoon:     055-5268561

E-mail:         taalhuis@coda-apeldoorn.nl

Taalspreekuur: op maandag ben je tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom en op donderdag tussen 17.30 en 19.30 uur (niet in de schoolvakanties)

Digi-spreekuur: op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur (niet in de schoolvakanties)

 

I.v.m. Corona is er momenteel geen digi-spreekuur op de donderdagochtend. Op maandag is er taalspreekuur bij CODA, maar dan moet je je vooraf aanmelden. Op de donderdagavond is er telefonisch taalspreekuur. Zie informatie elders op deze website over deze 2 spreekuren en hoe je je moet aanmelden.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?

arrow-large Created with Sketch.

Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden bij het Taalhuis? Kom dan vrijblijvend langs. Of stuur een e-mail naar taalhuis@coda-apeldoorn.nl. Benieuwd of er op dit moment vacatures uitstaan? Bekijk dan onze vacature pagina voor het actuele overzicht.

Onze partners

Taalhuis Apeldoorn is een samenwerking van organisaties die samen de strijd aan gaan tegen laaggeletterdheid in Apeldoorn. De partners zijn: Aventus, BoekStart, CLC/Inburgering Apeldoorn, CODA, Centrum voor Jeugd en Gezin, Doomijn KinderopvangLeren en werken, openbare basisschool Spitsbergen, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, UWV, VluchtelingenWerk Oost NederlandGemeente Apeldoorn,