Welkom bij CODA Taalhuis

Welkom bij CODA Taalhuis

Beter lezen en schrijven?

Wil je beter Nederlands lezen, schrijven, spreken of verstaan? Heb je hulp nodig bij rekenen of bij het werken op de computer? Wij helpen je graag!

 

Hoe?

 

1.       Langskomen op het Taalspreekuur

Op maandag kun je van 10.00 tot 12.00 uur langskomen op het Taalspreekuur. Je hebt dan een intakegesprek met Taalhuisdocent Caroline. Zij bekijkt met jou de mogelijkheden om jou te helpen. Je moet een afspraak met Caroline maken. Ga naar de button ‘Aanmelden Spreekuur CODA Taalhuis’ op deze pagina en kies een tijd.

 

2.       Telefonisch spreekuur

Op donderdag kun je tijdens het telefonische spreekuur tussen 17.30 en 19.30 uur bellen met Taalhuisdocent Monique. Het telefoonnummer is 06 – 22202895.

 

CODA Taalhuis is in verband met de herfstvakantie gesloten van maandag 19 oktober tot en met zondag 25 oktober.

 

3.       Per mail

Je kunt jouw vraag ook per mail aan ons doorgeven via taalhuis@coda-apeldoorn.nl. Probeer je vraag zo duidelijk mogelijk te stellen, zodat wij jou het beste kunnen helpen.

 

Welkom in CODA nu ook online!

 

Gratis activiteit speciaal voor nieuwkomers (NT1 / NT2)  

 

CODA Taalhuis is helaas nog gesloten, maar je kunt ook online naar kunst kijken en de Nederlandse taal oefenen.

Via deze link kun je gratis meedoen aan Welkom in CODA – in huis. Deze nieuwe activiteit is er voor iedereen die nog niet zo goed Nederlands spreekt. Elke maand staat een ander thema centraal. Online kijk je naar vijf kunstwerken die passen bij het thema. Bij elk kunstwerk beantwoord je een vraag. Ook lees je verhalen, kijk je naar filmpjes en maak je opdrachten. Er zijn verschillende soorten vragen, van makkelijk tot moeilijk, zodat iedereen mee kan doen. Je kunt Welkom in CODA – in huis op je telefoon, computer of laptop bekijken.

Hier vind je alle activiteiten van Welkom in CODA - in huis: 

Welkom in CODA - in huis - Verborgen aanwezig (juli) 
Welkom in CODA - in huis - Kleurrijk (juni)

Taalhub: Ontmoeten, leren, ervaren en delen

Elke donderdagavond kun je van 17.30 tot 19.30 uur een taalles volgen in CODA Centrale Bibliotheek. Deze taalles is in de Newtonzaal en je krijgt dan les van een CODA-docent. Samen met anderen kun je dan je spreken oefenen. Elke week is er een ander onderwerp. De les kan gaan over één van de boeken in de bibliotheek, maar ook over de tentoonstellingen in CODA Museum.

 

Voor wie?

Iedereen is van harte welkom, maar deze TaalHub is vooral voor NT1’ers en NT2’ers die nog geen taalmaatje hebben, nog geen taalles volgen of in een AZC wonen en nog geen recht hebben op een andere vorm van taalles.

 

Meedoen?

Meld je dan aan via de button ‘Aanmelden’; er is plek voor maximaal 8 personen.

Word lid van onze Facebook-groep

Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Heb je moeite met lezen en schrijven of geef je taalcursussen? Meld je dan aan bij Taalhuis Apeldoorn op Facebook! Hier delen we tips over lezen, schrijven en rekenen bijvoorbeeld. Ook staan hier oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt. 

Onze partners

Taalhuis Apeldoorn is een samenwerking van organisaties die samen de strijd aan gaan tegen laaggeletterdheid in Apeldoorn. De partners zijn: Aventus, BoekStart, CLC/Inburgering Apeldoorn, CODA, Centrum voor Jeugd en Gezin, Doomijn KinderopvangLeren en werken, openbare basisschool Spitsbergen, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, UWV, VluchtelingenWerk Oost NederlandGemeente Apeldoorn,

CODA Taalhuis

Ik wil graag naar CODA Taalhuis; kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, helaas is CODA Taalhuis op dit moment nog gesloten. Ze zijn wel per mail of telefoon te bereiken. Op deze pagina lees je meer over het telefonisch spreekuur bijvoorbeeld.

 

Meld je hier aan voor het Spreekuur CODA Taalhuis.

Wat doet CODA Taalhuis?

arrow-large Created with Sketch.

Het Taalhuis helpt bij alle basisvaardigheden. Beter Nederlands spreken, lezen en schrijven? Beter omgaan met de computer, tablet of smartphone? Moeite met het lezen van een brief, een rekening of het invullen van een formulier?

Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Hoe we dat doen?

 • we geven taal in groepjes met een taalcoach of een-op-een met een taalmaatje
 • we geven ook les in digivaardigheden in groepjes of een-op-een
 • we oefenen voor het inburgeringsexamen
 • we hebben een leesclub speciaal voor nieuwkomers
 • we geven advies over waar u in Apeldoorn en omgeving Nederlands kunt leren
 • we organiseren rondleidingen in de bibliotheek
 • we organiseren rondleiding in CODA-museum speciaal voor nieuwkomers
 • we geven elke NT1'er en NT2'er eenmalig een jaar lang gratis (studie)boeken te leen
 • we beheren een uitgebreide collectie studieboeken op het gebied van Nederlands als tweede taal
 • we leiden vrijwilligers op en steunen hen bij hun werk met raad en daad
 • we organiseren terugkomdagen voor vrijwilligers

Waar vind ik CODA Taalhuis?

arrow-large Created with Sketch.

CODA Taalhuis bevindt zich in CODA Centrale Bibliotheek, op de begane grond. Kom gewoon eens langs voor informatie of hulp. We hebben ook boeken en andere materialen op verschillende niveaus om onder andere te oefenen met lezen.

Adres:          Vosselmanstraat 299, Apeldoorn
Telefoon:     055-5268561
E-mail:         taalhuis@coda-apeldoorn.nl
Taalspreekuur: op maandag ben je tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom en op donderdag tussen 17.30 en 19.30 uur (niet in de schoolvakanties)
Digi-spreekuur: op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur (niet in de schoolvakanties)

Voorlezen aan huis

arrow-large Created with Sketch.

In 2017 zijn we gestart met het project Voorlezen aan huis. Gedurende 15 weken komt een vrijwilliger 1x per week voorlezen bij een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar van wie de ouders het Nederlands onvoldoende beheersen.

Meer informatie? Klik dan hier.

Onze partners: CJG Centrum voor Jeugd en Gezin Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn, Kinderopvang OOK-Doomijn, OBS Spitsbergen, Stimenz

Bibliotheekrondleiding

arrow-large Created with Sketch.

Nog niet zo lang in Nederland en woont u in de gemeente Apeldoorn? Nieuwsgierig hoe een bibliotheek werkt? Meld u aan voor een gratis rondleiding: taalhuis@coda-apeldoorn.nl. In een uur tijd krijgt u te zien wat de bibliotheek voor u kan betekenen, daarnaast krijgt u een gratis abonnement voor een jaar.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?

arrow-large Created with Sketch.

Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden bij het Taalhuis? Kom dan vrijblijvend langs. Of stuur een e-mail naar taalhuis@coda-apeldoorn.nl. Benieuwd of er op dit moment vacatures uitstaan? Bekijk dan onze vacature pagina voor het actuele overzicht.

NT2 zomertaalhuis

arrow-large Created with Sketch.

In de zomermaanden is er elke week op maandag en donderdag het gratis NT2 Taalcafé. Deze ochtenden zijn speciaal voor iedereen die Nederlands als tweede taal heeft en die dit nog beter wil leren spreken en verstaan. Deze zomereditie van het Taalcafé heeft van 22 juli tot en met 29 augustus plaats op maandag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in CODA Centrale Bibliotheek.

 

Tijdens deze zomereditie van het NT2 Taalcafé gaan we in kleine groepjes samen Nederlands praten, Nederlandse spelletjes doen en kom je tijdens een rondleiding meer te weten over CODA. Ook maak je contact met nieuwe mensen die, net als jij, Nederlands willen oefenen. Vrijwilligers van CODA Taalhuis zijn deze ochtenden aanwezig en begeleiden de groepjes waarin verschillende thema’s aan bod komen zoals sporten, wonen en gezondheid.

 

Het NT2 Zomercafé wordt gehouden in de Newtonzaal in CODA Centrale Bibliotheek. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Week van lezen & schrijven