Welkom bij CODA Taalhuis

Welkom bij CODA Taalhuis

Beter lezen en schrijven?

Wil je beter Nederlands lezen, schrijven, spreken of verstaan? Heb je hulp nodig bij rekenen of bij het werken op de computer? Wij helpen je graag!

ALGEMEEN TAALHUIS SPREEKUUR

Inloopspreekuur

Elke maandag (geopend gedurende de zomerschoolvakantie, andere schoolvakanties gesloten)

10.00 – 12.00 uur

CODA Centrale Bibliotheek

 

Inloopmoment

Elke dinsdag (per 1 oktober, niet in schoolvakanties)

10.00 – 12.00 uur

CODA de Maten

 

Inloopspreekuur

Elke woensdag (niet in schoolvakanties)

14.00 – 16.00 uur

CODA Dok Zuid

 


Per mail

Je kunt jouw vraag ook per mail aan ons doorgeven via taalhuis@coda-apeldoorn.nl. Probeer je vraag zo duidelijk mogelijk te stellen, zodat wij jou het beste kunnen helpen.

 

CODA Taalhuis

Ik wil graag naar CODA Taalhuis; kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. 

Elke maandag (geopend gedurende de zomerschoolvakantie, andere schoolvakanties gesloten) is er een inloopspreekuur voor vragen in CODA Centrale Bibliotheek. Je bent tussen 10.00-12.00 uur van harte welkom. 

Elke dinsdag (niet in schoolvakanties) is er een inloopmoment voor vragen en ondersteuning in CODA dok Zuid. Je bent tussen 10.00-12.00 uur van harte welkom.

Elke woensdag (niet in schoolvakanties) is er een inloopspreekuur voor vragen in CODA De Maten. Je bent tussen 10.00-12.00 uur van harte welkom. 

Wat doet CODA Taalhuis?

arrow-large Created with Sketch.

Het Taalhuis helpt bij alle basisvaardigheden. Wij zijn er voor iedereen die beter Nederlands wil leren. Of als je moeite hebt met het invullen van een (online) formulier. Ook als je beter wilt worden op een computer, tablet of smartphone helpen wij je graag.

Hoe we dat doen?

  • We geven taalcoaching en helpen je met digi-vaardigheden en rekenen; 
  • We hebben een leesclub; 
  • We geven advies over waar je Nederlands kunt leren; 
  • We organiseren rondleidingen door CODA Museum; 
  • We hebben heel veel studie- en leesboeken voor het leren van Nederlands. 

 

Om iedereen te kunnen helpen, leiden we zelf vrijwilligers op.

Waar vind ik CODA Taalhuis?

arrow-large Created with Sketch.

CODA Taalhuis vind je in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn. Je vindt ons op de begane grond; kom eens langs voor informatie of hulp. We hebben bijvoorbeeld ook boeken, zodat je kunt oefenen met lezen. 

Adres: Vosselmanstraat 299, Apeldoorn 

Telefoon: 055-5268561 

E-mail: taalhuis@coda-apeldoorn.nl 

Taalspreekuur: op maandag van 10.00 – 12.00 uur (geopend gedurende de zomerschoolvakantie, andere schoolvakanties gesloten) 

Digi-spreekuur: op donderdag van 10.00 – 12.00 uur (niet in schoolvakanties) 

 

In CODA dok Zuid is er daarnaast op de dinsdag van 10.00 – 12.00 uur ook een inloopmoment voor vragen en ondersteuning (niet in schoolvakanties). Het adres van CODA dok Zuid is: 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn.

 

In CODA De Maten is er op de woensdag van 10.00 – 12.00 uur ook een inloopmoment voor vragen en ondersteuning (niet in schoolvakanties). Het adres van CODA De Maten is: Violierenplein 102, Apeldoorn.

Hoe kan ik vrijwilliger worden?

arrow-large Created with Sketch.

Heb je belangstelling om vrijwilliger te worden bij het Taalhuis of wil je hier meer over weten? Kom dan eens vrijblijvend langs of mail naar taalhuis@coda-apeldoorn.nl. Een actueel overzicht van onze vacatures vind je hier.

Word lid van onze Facebook-groep

Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Heb je moeite met lezen en schrijven of geef je taalcursussen? Meld je dan aan bij Taalhuis Apeldoorn op Facebook! Hier delen we tips over lezen, schrijven en rekenen bijvoorbeeld. Ook staan hier oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt. 

Onze partners

Taalhuis Apeldoorn is een samenwerking van organisaties die samen de strijd aan gaan tegen laaggeletterdheid in Apeldoorn. De partners zijn: AventusBoekStartCLC/Inburgering ApeldoornCODACentrum voor Jeugd en Gezin, Doomijn KinderopvangLeren en werkenopenbare basisschool SpitsbergenStichting Da CapoStichting Lezen & SchrijvenStimenzTopTaalUWVVluchtelingenWerk Oost NederlandGemeente Apeldoorn,

 


DIGI-SPREEKUUR

Elke donderdag (niet in schoolvakanties) | 10.00 – 12.00 uur | CODA Centrale Bibliotheek

Heb je hulp nodig bij de CoronaCheck-app? Heb je problemen met je computer (laptop/tablet/iPad) of smartphone? Lukt het niet om een programma of app te installeren? Kom dan naar dit speciale inloopspreekuur, dan helpen wij je graag.