Inloggen, verlengen en reserveren

Inloggen, verlengen en reserveren

Makkelijk vanuit huis

Verleng geleende boeken en materialen eenvoudig vanuit huis. Log in bij de bibliotheekcatalogus en verleng daar de door jou geleende materialen. Via de bibliotheekcatalogus kun je ook je persoonlijke gegevens wijzigen. Wil je eenvoudig materialen verlengen met je smartphone? Download dan de Iguana Bibliotheek app voor de Play Store of de App Store.

Wat wil je weten?

Hoe verleng ik mijn boeken?

arrow-large Created with Sketch.

Ga naar de Bibliotheekcatalogus, klik op 'Verlengen en Mijn Gegevens'. Typ je lenersnummer en pincode in. Klik dan op ‘Uitleningen en Verlengen’ voor het overzicht van geleende materialen. Je kunt nu de titels selecteren die je wilt verlengen.

Wat kan ik met de app?

arrow-large Created with Sketch.

De app heeft vergelijkbare mogelijkheden als de online catalogus. Je kunt zoeken, verlengen en reserveren. En je kunt meldingen instellen, bijvoorbeeld wanneer je de geleende materialen bijna moet inleveren. Download de app voor Android of iPhone.

Hoe vaak mag ik verlengen?

arrow-large Created with Sketch.

Standaard materialen mag je twee keer verlengen. Hoe lang je mag lenen verschilt per abonnement. Sprintermateriaal en tijdschriften mag je één keer verlengen voor een periode van twee weken. De verlenging start op de dag dat je verlengt, behalve bij materialen die al te laat zijn. Daar start de nieuwe leenperiode op de oorspronkelijke retourdatum. Materialen die iemand anders heeft gereserveerd mag je niet verlengen.

Hoe werkt reserveren?

arrow-large Created with Sketch.

Reserveren doe je in bibliotheekcatalogus of de app. De Gelderse collectie vind je onder 'opties' en dan ‘Gelderse Samenwerkende Bibliotheken’. Maar je kunt ook boeken uit de rest van Nederland selecteren. Kies dan 'Nationale Bibliotheek Catalogus'. Er zijn verschillende tarieven voor het reserveren.

Let op: als gevolg van hogere (transport)kosten wijzigen met ingang van 1 januari 2021 de tarieven voor het lenen van boeken die niet opgenomen zijn in de CODA collectie. Klik hier voor een overzicht.

Hebben jullie ook cd's, lp’s en muziek-dvd's?

arrow-large Created with Sketch.

Jazeker. Die leen je via Muziekweb. Hier log je in met je gegevens. Als jouw aanvraag klaarstaat, dan ontvang je van ons een e-mail. Je mag deze materialen twee weken lenen tegen speciale tarieven.

Hebben jullie ook specialistische boeken?

arrow-large Created with Sketch.

Zoek je boeken die niet in de reguliere collectie zitten, bijvoorbeeld medische verhandelingen? Vraag dan een gratis zoekaccount aan voor InterBibliothecair Leenverkeer (IBL). Kom daarvoor wel even langs bij onze balie.

Met een IBL-account zoek je thuis in de landelijke catalogi. Met een tegoed op jouw account kun je ook zelf de boeken aanvragen. Het basistegoed is € 37,50; vijf keer het IBL-tarief. Is je tegoed bijna op, dan geeft het systeem aan dat je moet bijstorten om te kunnen lenen. De boeken haal je op bij je eigen bibliotheek.