Wachtwoord wijzigen vanaf 11 juni

Om je gegevens nog beter te beschermen is het belangrijk dat je jouw huidige pincode voor de bibliotheekcatalogus omzet in een sterk wachtwoord. Hoe werkt dit? Wanneer je inlogt krijg je een melding te zien waarin wordt gevraagd om je pincode te wijzigen. Je pincode bestaat uit je geboortedag en maand (ddmm). Wijzig deze pincode zo snel mogelijk in een sterk wachtwoord. Het nieuwe wachtwoord moet uit minimaal 8 tekens bestaan. Tevens moet het ten minste 1 hoofdletter,1 kleine letter, 1 cijfer en één van de volgende tekens .!#$%+*-/=?{|}@ bevatten.

Wat je te zien krijgt

Je ziet eerst dit inlogscherm; daar log je in met je oude pincode (geboortedag + maand, ddmm)

Daarna wordt gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Vul eerst je oude wachwoord in en daarna je nieuwe wachtwoord.

Wachtwoord vergeten?

Weet je niet meer wat je wachtwoord is? Wanneer je je oude wachtwoord nooit hebt gewijzigd bestaat deze uit je geboortedag en maand (ddmm). Heb je dit wachtwoord wel gewijzigd? Vul dan bij het inlogscherm je pasnummer in en klik op de ‘wachtwoord vergeten’ link. We versturen dan een e-mail met een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Mailadres toevoegen

Het is van belang dat je een geldig e-mailadres bij ons hebt geregistreerd. Daarmee kun je een nieuw wachtwoord aanmaken wanneer je je wachtwoord bent vergeten. Je kunt dit doen door in te loggen in de bibliotheekcatalogus en naar ‘persoonlijke gegevens’ te gaan. Klik op 'wijzig gegevens' om je e-mailadres toe te voegen.

Iguana Bibliotheek App

Maak je gebruik van de Iguana Bibliotheek App om boeken te verlengen en te reserveren? Nadat het wachtwoord is gewijzigd moet je hier ook opnieuw inloggen.

E-books en LuisterBieb

Maak je gebruik van de landelijke diensten (e-books, LuisterBieb) dan moet je er rekening mee houden dat de aanpassing van het wachtwoord gesynchroniseerd moet worden. Het kan enige tijd duren voordat je met het nieuwe wachtwoord bij de landelijke diensten kunt inloggen. Lukt het niet direct, probeer het dan later nog eens.