CODA Atelier

CODA Atelier

Ontdek de kunstenaar in jezelf

CODA Atelier is de maakplek van CODA Museum. Kinderen en (groot)ouders worden daar doorlopend uitgedaagd zelf te maken, te creëren en te ontwikkelen. Tijdens de workshops wordt dieper ingegaan op de inhoud van tentoonstellingen. CODA Atelier is geopend gedurende de openingsuren van CODA Museum.

Beeld: Mohau Modisakeng, Ditaola XIV, 2014, THE EKARD COLLECTION

Beauty of the Battle - Verzet!

Wanneer ga jij in verzet? Dit is de centrale vraag in het educatief programma Verzet! als onderdeel van de tentoonstelling Beauty of the Battle in CODA Museum. Leerlingen van middelbare scholen uit Apeldoorn zijn een battle aangegaan met werken uit het archief en de tentoonstelling en hebben aan de hand daarvan gesprekken over de thema’s schoonheid, geweld en verzet gevoerd. Onder leiding van muziekartiest Dani zijn vervolgens de battle-teksten geschreven, die in CODA Atelier tijdens Beauty of the Battle gepresenteerd worden.


Let op: wanneer je klikt op afspelen slaat YouTube een cookie op. Dat is een klein tekstbestand dat YouTube informatie geeft over websites die gebruikers bezoeken.

Wat je kunt doen en maken in CODA Atelier

  • Ervaar in CODA Atelier de kunst van battle-bewegingen. Kun jij bewegen als een echte krijger? Voel je de kracht in je lijf? Doe inspiratie op in de tentoonstelling Beauty of the Battle en probeer ook eens samen tot een nieuwe compositie te komen. Worstel net zolang tot jullie een mooi beeld hebben gemaakt.
  • Ervaar de schoonheid van beweging. Alleen of samen. Kom de eerste zondag van de maand tussen 14:00-16:00 uur naar CODA Atelier om in een battle-houding gefotografeerd te worden.
  • Laat ons weten wanneer jij in Verzet komt. Deel je gedachten bij de werken in CODA Atelier.