CODA Atelier

CODA Atelier

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Elke twee jaar staat CODA Museum in het teken van het allerlaatste wat gemaakt is in de wereld van papierkunst tijdens de tentoonstelling CODA Paper Art. Laat je verrassen in de editie van 2019. De geselecteerde kunstenaars nemen ons mee van concept tot uitvoering; van een idee op papier naar een wereld van papier. Een reis langs flora en fauna, de ambachten van toen en ‘21st century skills’ van nu.

In CODA Atelier kun je zelf aan de slag met dit krachtige en prachtige materiaal. Geluid ontmoet papier en animeren is voor iedereen! Hoe ga je hiermee aan de slag?

De wereld in een soundbooth
Ontdek de diversiteit van papier en ga in de ‘soundbooths’ in CODA Atelier aan de slag met een speciale app om met papier als bron voor het maken van geluid te experimenteren. Wat is het geluid van de toekomst? Maak in de soundbooth een soundscape die bij jouw wereld van de toekomst past.

Bouw een papieren stad!
Jouw creatie wordt onderdeel van een bijzondere papieren stad. Pak een doos, maak je eigen ontwerp en voeg hem toe aan de installatie in CODA Atelier. Samen bouwen we een zo groot mogelijke stad; welk onderdeel van deze wereld heb jij straks gemaakt? 

Animeren kun je leren
Op elke eerste zondag van de maand en tijdens de familiedagen* kun je samen met een van onze CODA-docenten aan de slag met animaties in CODA Atelier. Geïnspireerd op de door iulia Voitova gemaakte animatie La Plongeuse maak je een combinatie van bewegend beeld en geluid. En dat alleen door gebruik te maken van papier. Welk verhaal vertel jij in je eigen gemaakte animatie? Ontdek de animaties in de tentoonstelling om ideeën op te doen en deel je eigen creatie met #CODApaperart.