CODA Atelier

CODA Atelier

Thaumatroop en beeldbingo in CODA Atelier

Performance, activisme, kleding, make-up, persoonlijke verhalen en unieke objecten: treed binnen in de wereld van de drag queens en kings: tot en met 1 maart 2020 in CODA Museum.
In CODA Atelier ga je op ontdekkingsreis. Wie ben jij? Hoe communiceer je bijvoorbeeld via de kleding die je draagt? Of ga je aan de slag met een eigen thaumatroop en op zoek naar alle plaatjes van de beeldbingo?

Draai het om – maak een thaumatroop

Een thaumatroop heeft aan beide kanten een plaatje. Als je de thaumatroop heel snel heen en weer beweegt, is het net het alsof ze samensmelten. Plotseling lijkt het alsof een jurk op het ene plaatje wordt gedragen door het poppetje op het andere plaatje! Tijdens de openingstijden van CODA Atelier kun je voorbeelden bekijken en zelf aan de slag met je eigen thaumatroop. Laat jij je inspireren door de transformatie van drag queens en kings? 

 

Beeldbingo 

Bij drag queens en kings is bingo een populair spel. Ontdek in CODA Atelier een hele speciale editie: de drag-beeldbingo! Ga op zoek in de tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour naar voorwerpen die te maken hebben met kleding, pruiken, lippenstift, make-up, schoenen, een tasje, maar ook liefde, vriendschap en performance. Pak een drag-bingokaart en zoek met behulp van de plaatjes op de kaart. Vind jij waar de plaatjes bij horen?

De drag-beeldbingo werd geïllustreerd door Elvira Duives.

Aan bovenstaande activiteiten kun je doorlopend deelnemen tijdens de openingstijden van CODA Atelier (gelijk aan die van CODA Museum). CODA Museum en Atelier zijn gratis te bezoeken met een CODA-bibliotheekpas.

 

'Drag Power' in de klas

Download hieronder het gratis inspiratieboekje met praktische info over lesgeven over het thema identiteit.