Word Doorlees-vrijwilliger

Word Doorlees-vrijwilliger

De DoorleesExpress is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die een taalachterstand hebben. Kinderen die al wel kunnen lezen, maar dat eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Kinderen die moeite hebben met taal en daardoor op school niet goed mee kunnen komen. Of kinderen van ouders die het lastig vinden om ze te ondersteunen, omdat ze zelf moeite hebben met taal. Kortom, kinderen die daar wel wat extra hulp bij kunnen gebruiken. 

Wil je deze kinderen laten zien én ervaren hoe leuk het is om met taal bezig te zijn, word dan vrijwilliger bij de DoorleesExpress. 

Wat doet een Doorlees-vrijwilliger? 
Je gaat twintig keer één uur per week bij een gezin thuis aan de slag. Samen met het kind ga je op zoek naar verschillende manieren om met taal bezig te zijn. Dat kan (voor)lezen zijn, maar misschien zijn gamen, taalspelletjes, iets ontwerpen of bouwen wel een betere manier om te ontdekken wat je allemaal met taal kunt doen. Door die interesses of talenten als uitgangspunt te nemen, is de kans groter dat je meer plezier aan taal gaat beleven – en dat is het doel van de DoorleesExpress. Daarnaast onderzoek je samen met de ouders hoe ze hun kind het best kunnen stimuleren, ondersteunen en helpen.  

Maak het verschil en laat kinderen zien en ervaren hoe leuk taal is 
Als vrijwilliger bij de DoorleesExpress kun je echt een verschil maken bij die gezinnen waar kinderen en/of hun ouders wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Bekijk deze video ter inspiratie! 

Iets voor jou? 
Meld je dan via deze link aan bij de DoorleesExpress. Vul bij de vraag ‘Waar wil je aan de slag?’ Apeldoorn in en doorloop daarna de rest van het formulier. Zodra de DoorleesExpress jouw aanmelding heeft ontvangen, krijgen wij hiervan bericht. Wij nemen vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken. En, wat ons betreft reageer je snel; we willen het liefst zo snel mogelijk nieuwe vrijwilligers aan verschillende gezinnen in Apeldoorn koppelen en komen dus graag op korte termijn met jou in gesprek.