Vier de Nationale Voorleesdagen online met CODA!

Vier de Nationale Voorleesdagen online met CODA!

Nationale Voorleesdagen vieren in lockdown? Echt wel!

Natuurlijk, de coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor de Nationale Voorleesdagen die we dit jaar van 20 januari tot en met 13 februari vieren. Maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen is! Integendeel! CODA heeft online een mooi aanbod waarin Coco kan het! van Loes Riphagen, hét Prentenboek van het Jaar 2021, centraal staat. Lees, kijk, zing, dans en vertel je met ons mee?

Prentenboek van het Jaar: Coco kan het!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prachtige prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen centraal. Coco kan het! gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Alle babyvogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugeltjes uit te slaan. Gaat het Coco lukken om te vliegen?


Laat je lekker voorlezen en maak zelf een Coco!

 Loes Riphagen leest zelf voor uit haar boek. In deze video geeft ze tips om het voorlezen van Coco kan het! nog leuker te maken. Welke vragen kun je bijvoorbeeld stellen aan je kind? Of ga samen op zoek naar alle kleine beestjes op de achtergrond.

Wil je zelf een Coco maken? Bekijk dan dit onderstaande filmpje, laat je creativiteit de vrije loop en knutsel samen met Loes Riphagen je eigen Coco-vogeltje!

Zing mee met Coco!

De Nationale Voorleesdagen maken van voorlezen een groot feest. En daar hoort natuurlijk ook een liedje bij! Zing je mee? Dit lied bij het prentenboek Coco kan het! is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten en gezongen door Gerson Main.⁠

 

Cadeautje van CODA voor nieuwe leden!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden alle kinderen van 0 tot en met 11 jaar gratis lid van CODA. Word je tijdens de Nationale Voorleesdagen, dan krijg je een mooie mini-Coco cadeau! Ben je lid geworden? Dan ontvangen je bij je CODA pas, een uitnodiging om - via de CODA Afhaalbieb – je mini-Coco en een verrassingstas met mooie prentenboeken op te komen halen.