Vacature coördinator DoorleesExpress (16 uur per week), m/v/x

Lezen vergroot de woordenschat en vooral het plezier in lezen. De DoorleesExpress richt zich op kinderen van 8 tot en met 12 jaar die zelf kunnen lezen, maar daar niet enthousiast over zijn of die op school niet goed mee kunnen komen omdat ze moeite hebben met taal. De DoorleesExpress is er ook voor kinderen van ouders die het lastig vinden om hun kind te ondersteunen in en bij het lezen. Met de DoorleesExpress gaan we samen met het kind op zoek naar leuke manieren om met taal bezig te zijn. Dat kan lezen zijn of gamen, het spelen van taalspelletjes of het vertellen van verhalen. We volgen de interesses en talenten van het kind en met de ouders/verzorgers onderzoeken we hoe zij dit proces kunnen ondersteunen en coachen. 

Ben jij een organisator en verbinder die op proactieve wijze handelt en problemen oplost? Leg je makkelijk contact en ben je toegankelijk? Dan kun je bij ons aan de slag als coördinator DoorleesExpress! Je werft en begeleidt vrijwilligers en in samenwerking met partners werf je ook gezinnen. Ook begeleid je gezinnen en hun voorlezers. Je stelt samen doelen vast en monitort de voortgang. Je evalueert, coacht en indien nodig stuur je bij. Je werkt nauw samen met de coördinator Voorlezen aan huis en je krijgt inhoudelijk advies en ondersteuning van je collega’s van de afdeling Educatie. 

Over CODA 
Met een openbare bibliotheek, museum, archief en ExperienceLab is CODA een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst, erfgoed, innovatie en techniek. Hier ontdek je de mooiste verhalen, beleef je de geschiedenis, proef je van kunst en cultuur en richt je je op de toekomst met het ontwikkelen van 21st century skills. Wil je je inzetten voor een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt? Ontdek dan hier de baan die bij je past. 
 
Benieuwd naar CODA en de vele projecten en activiteiten die CODA biedt? Bekijk de samenvattende video van ons jaarverslag 2022!  

Voor jou bij CODA

  • Een afwisselende baan in een inspirerende organisatie met een open en informele sfeer;    

  • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 5 (minimaal € 2.102,- en maximaal € 2.968,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en competenties; 

  • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek, gratis toegang tot CODA Museum en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten; 

  • De DoorleesExpress Apeldoorn is een pilot. De functie is er in eerste instantie tot eind 2024. 

 

Meer informatie?  

Meer informatie over het DNA van CODA en bijbehorende competenties is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op per mail via vacatures@coda-apeldoorn.nl.  

 

Tot snel!  

Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want wij zijn per direct op zoek. Je kunt je sollicitatiebrief en CV sturen via het sollicitatieformulier hieronder of door een mail te sturen naar vacatures@coda-apeldoorn.nl t.a.v. Saskia Emo.  

  

CODA onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Een divers team is een verrijking voor onze organisatie. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar kandidaten die de diversiteit versterken.  
  
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.