Foto- en verhalenwedstrijd Poule de Papier

Foto- en verhalenwedstrijd Poule de Papier

Doe mee!

Tentoonstelling CODA Paper Art is een eerbetoon aan de papiergeschiedenis en toont recent gemaakte kunst van papier en karton. Het grootste deel van de Nederlandse papierindustrie bevindt zich in Gelderland en de Veluwe kent vele papiermolens, beken en sprengen van vroeger om te bewonderen tijdens een fiets- of wandeltocht. De 10e editie van CODA Paper Art  is nu te zien in CODA Museum. Ontdek al fietsend de pracht van de natuur en de geschiedenis van de papierindustrie. Met een route langs molens, sprengen én het nieuwste uit de wereld van de papierkunst. Een fotogeniek landschap, activiteiten voor het hele gezin en de rijke historie van de Veluwe ontdekken? Tour de Papier heeft het allemaal. Fiets of loop je deze tour of een andere mooie route in Nederland? Doe mee met de foto- en verhalenwedstrijd Poule de Papier!

Fotowedstrijd

Doe mee en maak een prachtige natuurfoto onderweg of leg de mooiste pitstop vast die je kunt vinden op jouw tocht. Maak een actieshot terwijl je je fiets de heuvel op moet tillen of fotografeer een eigen kunstwerk(je) van papier in de natuur, geïnspireerd op de fijne fietshobby die we allemaal delen. Je kunt meedoen op elke route naar wens die je fietst of loopt in Nederland of op vakantie in het buitenland. Zolang de foto jouw ‘tourgevoel’ weergeeft!

 

Tip: maak je jouw foto op de route van Tour de Papier? Op de kaart staan een aantal icoontjes met een camera voor prachtige hotspots.

 

Een paar thema’s en termen waarop je je foto kunt baseren of ter inspiratie (optioneel)

 

 • Bergetappes fietsen: zwoegen, inspanning, bloed, zweet en tranen, samen fietsen of juist alleen, omhoog fietsen of afdalen, stiekem een duwtje in de rug krijgen, adembenemende uitzichten.
 • Sprinten: finishfoto’s, juichen, tijdsnotaties, snelheid.
 • Kasseien: wielen op het grind, structuren in de natuur en op de paden waarop je fietst, wegspringende steentjes, obstakels onderweg.
 • Ploegentijdrit: samen fietsen of juist alleen, een foto van je voor- of achterligger, voorovergebogen fietsen, samen over de finish, groepsfietsfoto’s in de natuur.
 • Pitstops: foto’s van highlights onderweg die je gebruikt als achtergrond voor een foto met je fiets, van je bidon, helm of van een eigengemaakt fietspapierkunstwerk.

Verhalenwedstrijd

Wedstrijd nummer twee! Schrijf of maak een verhaal over de route die je fietst in de rol van tourjournalist. Dit mag zo kort of lang zijn als je wilt en in geschreven verhaalvorm, als gedicht of juist met een filmpje of audiofragment. Een verhaal schrijven over een fietservaring of -vakantie van vroeger of verslag leggen van de beste touretappe die je ooit hebt gezien? Het kan allemaal! Laat je inspireren door de thematips van de fotowedstrijd of schrijf over een fietsonderwerp naar keuze.

 

Je kunt meedoen met alleen de foto- of verhalenwedstrijd of aan allebei. Deelname kan in de leeftijdscategorieën: t/m 11 jaar, 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. De jury selecteert een winnaar uit elke categorie.

Wat kun je winnen?

De zes winnaars (drie in elke wedstrijd) winnen een customized Tour de Papier-hoodie. Je mag hierbij kiezen uit een gele trui, bolletjestrui, rode, groene, gele of witte trui. Ook krijgt jouw foto of verhaal een plek in CODA als onderdeel van mini-expositie Poule de Papier.

Stappenplan (of eigenlijk fietsplan)

Laat je inspireren door wielerwedstrijden, bovengenoemde thema’s of een tocht naar keuze in de natuur en maak een prachtig beeld of fantastisch verhaal. Lever je inzending vervolgens in via onderstaand formulier. Let op: doe je mee aan beide wedstrijden? Lever dan voor je foto en verhaal elk een formulier in.

 

Lever je foto en/of verhaal uiterlijk 31 oktober 2021 in via onderstaand formulier. Na deze datum gaat de jury in beraad. In de laatste twee weken van november worden de zes winnaars bekendgemaakt.

Voorwaarden

 • De looptijd van de challenge is tot en met zondag 31 oktober. Alle inzendingen die later worden ingeleverd, worden niet meegenomen in de beoordeling.
 • Fotowedstrijd: per categorie lever je maximaal één foto in. Vermeld je voornaam, achternaam en de categorie in de bestandsnaam. De bestanden van de foto’s/verhalen mogen elk niet groter zijn dan 2 MB als je ze als bijlage toevoegt. Maak je een video- of audiofragment? Deze mag niet groter zijn dan 25 MB.
 • Fotowedstrijd: per foto een bijschrift van maximaal 15 woorden.
 • Verhalenwedstrijd: lever een pdf aan van maximaal één A4.
 • Per persoon wordt er maximaal één inzending in de fotowedstrijd en één inzending in de verhalenwedstrijd meegenomen in de jurybeoordeling. We gebruiken hiervoor de eerst ingeleverde inzending. Je kunt dus meedoen aan of de foto- of verhalenwedstrijd of aan allebei.
 • De jury kiest zes winnaars: drie in de fotowedstrijd (één per leeftijdscategorie) en drie in de verhalenwedstrijd (één per leeftijdscategorie). De leeftijdscategorieën zijn t/m 11 jaar, 12 t/m 17 jaar en 18+ jaar. 
 • De jury beoordeelt de werken, bepaalt welke werken er tentoongesteld worden en wie er wint. De jury doet dit zonder te weten wat de naam van de maker is.
 • CODA bepaalt de locatie, periode en looptijd van de presentatie van de winnende werken.
 • Bij deze challenge houden wij ons aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Het kan zijn dat de voorwaarden daarom gedurende de looptijd van de challenge of de tentoonstellingsperiode wijzigen. Dat zullen wij hier en aan de deelnemers communiceren. Wij houden de deelnemers op de hoogte van wijzigingen via het e-mailadres dat zij gebruiken bij het inleveren van hun inzending.
 • Door jouw foto’s en/of tekst in te zenden ter deelname geef je CODA goedkeuring deze te gebruiken om te communiceren over deze wedstrijd op haar website en social mediakanalen.