Onzichtbaar zichtbaar

Na succesvolle pilots in CODA Museum en bij Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen (kortweg ‘Visio’) is de rondleiding Onzichtbaar zichtbaar sinds juni 2019 een vast onderdeel van de programmering binnen CODA. Dankzij de samenwerking met ervaringsdeskundigen binnen Visio zijn deze rondleidingen volledig op de doelgroep afgestemd. Door middel van voelen, ruiken en luisteren maken speciaal opgeleide CODA rondleiders dat wat visueel niet zichtbaar is, zichtbaar. De rondleidingen hebben elke keer aan ander thema, passend bij (één van) de tentoonstellingen die op dat moment in CODA te ontdekken zijn. 

 

Programma 

Onzichtbaar zichtbaar begint om 10.00 uur met koffie of thee in CODA Museum, waarna vanaf ongeveer 10.30 uur een bezoek aan de tentoonstelling(en) gebracht wordt. We staan stil bij verschillende kunstwerken waarover we met elkaar in gesprek gaan. Tijdens deze uitleg en de bijbehorende opdrachten zijn klapstoelen aanwezig zodat iedereen kan zitten. Een geleidehond of begeleider is uiteraard ook van harte welkom. 

 

Aanmelden & kosten

Wil je een rondleiding bijwonen, stuur dan een e-mail naar m.buiting@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Onzichtbaar zichtbaar’. Noteer daarbij ook de datum, je naam, het aantal personen en of je een geleidehond meeneemt. Aan elke rondleiding kunnen tien deelnemers meedoen (inclusief eventuele begeleiders). Deelname bedraagt € 7,50, inclusief toegang CODA Museum en koffie of thee vooraf. Voor begeleiders is deelname gratis, evenals voor deelnemers met een CODA pas of Museumkaart.