Digiworkshops

Digiworkshops

Digiworkshops – in een groep

De workshops gaan over de digitale diensten van de overheid en zorg. Zoals bijvoorbeeld het UWV, de Belastingdienst en het patiëntenportaal van de huisarts. Je leert er alles over inloggen, een account maken, een DigiD aanvragen en gebruiken, toeslagen aanvragen en werken met de bijbehorende websites.

 

De workshops worden gegeven door getrainde vrijwilligers. Je leert het best als je je eigen apparaat (laptop, IPad, tablet) meeneemt, maar je kunt ook gebruik maken van een Chromebook (soort laptop) van CODA.

 

Per locatie zijn er drie workshopdagen. Het programma bestaat telkens uit drie onderdelen. De onderwerpen worden steeds van tevoren bekend gemaakt  via deze website en via de locatie. Kijk voor de al geplande workshopdata hieronder. Aanmelding voor één of meer workshopdagen is verplicht en kan via digihuis@coda-apeldoorn.nl.

 

De Hoge Weye (Dorpsstraat 34 Beekbergen)

  • Woensdag 31 mei
  • Woensdag 7 juni
  • Woensdag 14 juni

 

Telkens van 14.00 tot 15.30 uur.

 

De workshops zijn gratis, je hoeft geen lid van CODA te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek! Kijk daarvoor hier.

Patiëntenportaal van de huisarts - presentatie met geluid

Ga aan de slag met de presentatie waarbij je met behulp van afbeeldingen en audio meer uitleg krijgt over de digitale zorgomgeving.

Bekijk Vitaalcast deel 1;

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat het patiëntenportaal voor je kan betekenen en hoe je een eigen account bij een patiëntenportaal aanmaakt.

Bekijk Vitaalcast deel 2;

Voor iedereen die een account bij een patiëntenportaal heeft en er zelfstandig mee wil leren omgaan.