DigiVitaler – gezondheidszaken online

DigiVitaler – gezondheidszaken online

Vragen over digitale zorg?

Oefen beeldbellen met je dokter in de bibliotheek of regel online je gezondheidszaken. Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal: via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan het inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet.

Medewerkers in de bibliotheek kunnen je hierbij helpen, elke week geven we uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg en oefenen we hiermee. Je kunt je per mail aanmelden voor het spreekuur bij Kirsten Schut (k.schut@coda-apeldoorn.nl) onder vermelding van 'Aanmelden DigiVitaler.'

 

De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid van CODA te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek!

DigiVitaler - presentatie met audio

Voor iedereen die zelfstandig wil leren omgaan met het patiëntenportaal heeft CODA de Vitaalcast beschikbaar gesteld. Ga aan de slag met de presentatie waarbij je met afbeeldingen en audio meer uitleg krijgt over de digitale zorgomgeving.