DigiVitaler – gezondheids zaken online

DigiVitaler – gezondheids zaken online

Vragen over digitale zorg?

Oefen beeldbellen met je dokter in de bibliotheek of regel online je gezondheidszaken. Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal: via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? Denk bijvoorbeeld aan het inloggen in een patiëntenportaal of het zoeken naar betrouwbare informatie op internet.

Getrainde vrijwilligers kunnen je hierbij helpen. De workshop vindt telkens in één van de vier stadsdelen plaats. De geplande workshops staan hieronder. Wil je je aanmelden, heb je een vraag of wil je op de hoogte gehouden worden voor volgende cursussen, stuur een e-mail naar k.schut@coda-apeldoorn.nl.

Een reeks van twee lessen in wijkcentrum De Groene Hoven:

  • Woensdag 20 juli van 10.00 tot 12.00 uur
  • Woensdag 27 juli van 10.00 tot 12.00 uur

Een reeks van twee lessen in Talma Borgh:

  • Woensdag 24 augustus van 10.00 tot 12.00 uur
  • Woensdag 31 augustus van 10.00 tot 12.00 uur

De lessen zijn gratis, je hoeft geen lid van CODA te zijn. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, computer of tablet. Heb je dat nog niet? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek!

DigiVitaler - presentatie met audio

Ga aan de slag met de presentatie waarbij je met behulp van afbeeldingen en audio meer uitleg krijgt over de digitale zorgomgeving.

Bekijk Vitaalcast deel 1;

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat het patiëntenportaal voor je kan betekenen en hoe je een eigen account bij een patiëntenportaal aanmaakt.

Bekijk Vitaalcast deel 2;

Voor iedereen die een account bij een patiëntenportaal heeft en er zelfstandig mee wil leren omgaan.