DigiSterker – overheid online

DigiSterker – overheid online

Word digisterker door te doen!

DigiSterker - cursus in groepsverband

DigiSterker is een cursus over de digitale diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst waarin je alles leert over het aanvragen en gebruiken van een DigiD, het aanvragen van toeslagen en het werken met websites van de overheid en de gemeente Apeldoorn.

De cursus bestaat uit een reeks van vier lessen en wordt gegeven door getrainde vrijwilligers. Iedere cursist kan tijdens de cursus gebruik maken van een laptop van CODA. Kijk voor de reeds geplande cursusdata hieronder of in de agenda. Aanmelding voor deze cursus is verplicht en kan via k.schut@coda-apeldoorn.nl.

 

Een reeks van vier lessen in Talma Borgh:

  • Vrijdag 5 augustus van 10.00 tot 12.00 uur
  • Vrijdag 12 augustus van 10.00 tot 12.00 uur
  • Vrijdag 19 augustus van 10.00 tot 12.00 uur
  • Vrijdag 26 augustus van 10.00 tot 12.00 uur

Een reeks van vier lessen in buurthuis Maasstraat​:

  • Vrijdag 9 september van 15.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag 16 september van 15.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag 23 september van 15.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag 30 september van 15.00 tot 17.00 uur

 

 

Digitaal inloopspreekuur – 1-op-1-hulp

Het digitaal inloopspreekuur is op donderdag van 10 tot 12 uur in CODA Centrale Bibliotheek én in CODA De Maten.. Vrijwilligers zitten dan klaar om je te helpen met bijvoorbeeld je computer, je smartphone, programma’s, apps en dergelijke.

 

Seniorweb-cursussen

Ook kun je gebruik maken van kant-en-klare cursussen van Seniorweb, bijvoorbeeld ‘e-mailen met Office Outlook’, ‘foto’s beheren en bewerken’, ‘leer alles over Whatsapp’ of ‘starten met Excel’. Je kunt thuis een cursus volgen of tijdens het digitaal inloopspreekuur op donderdag van 10 tot 12 uur in CODA Centrale Bibliotheek. Cursisten, jong en oud, kunnen zich gratis registreren bij de bibliotheek. Dit geldt ook voor niet-leden. Stuur hiervoor een mail met in het onderwerp ‘Seniorweb’ en in de mail je naam, e-mailadres en geboortedatum naar baliect3@coda-apeldoorn.nl. Uiterlijk de volgende dag krijg je per mail de inloggegevens van Seniorweb.

 

DigiHulplijn - telefonische hulp

Bel de gratis DigiHulplijn: 0800-1508. Getrainde vrijwilligers helpen je graag op weg met al je vragen over (het gebruik van) je computer, laptop, mobiel of tablet. Deze landelijke hulplijn is van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 gratis te bereiken.

 

Zelfstandig aan de slag

Je kunt zelf aan de slag met de stap-voor-stap-uitleg om bijvoorbeeld belastingaangifte te doen, een toeslag aan te vragen of om je zorgverzekering te bekijken.