Oproep aanmeldingen 055: Apeldoorn Art

Oproep aanmeldingen 055: Apeldoorn Art

055: Apeldoorn Art

CODA Museum besteedt met regelmaat aandacht aan Apeldoornse kunstenaars, zowel in groepsverband als in diverse solopresentaties. Wij programmeren van 11 december 2022 tot en met 12 maart 2023 weer een tentoonstelling 055: Apeldoorn Art programmeren met uitsluitend Apeldoornse kunst.  

Wij nodigen alle, bij ons bekende, professionele in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars uit maximaal 2 recente werken (gemaakt in 2021 of 2022) in te zenden voor deze tentoonstelling. Er is geen inhoudelijk thema van toepassing. Alle technieken, materialiteiten en onderwerpen zijn welkom.  

De tentoonstelling wordt ingericht in de tentoonstellingszaal aan de noordzijde van CODA Museum op de eerste verdieping. Als er meer aanmeldingen zijn dan het aantal beschikbare vierkante meters toelaat, zal CODA een keuze maken uit de aangeleverde werken.  

Deelname

Ben je geïnteresseerd in deelname aan 055: Apeldoorn Art?  Dan ontvangen we graag voor 1 oktober 2022 je aanmelding via onderstaand formulier. Hier kun je de volgende documenten uploaden: 

- 2 afbeeldingen in hoge resolutie (300 dpi) van de voorgestelde werken; 
- gegevens van de werken (maker, titel, jaartal, materiaal en afmetingen), in een word document; 
- cv; 
- korte tekst over het werk, inspiratie, achtergrond etc. 

Let op: alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen, aanmelden kan uitsluitend via onderstaand digitaal formulier.  

Van Reekum Cultuurprijs

De Van Reekum Cultuurprijs wordt ter beschikking gesteld door de Van Reekum Stichting en heeft ten doel Apeldoornse en/of aan Apeldoorn verbonden beeldend kunstenaars te stimuleren en te ondersteunen. De prijs omvat een bedrag van € 10.000,-  en werd in 2018 geïntroduceerd. Marije Vermeulen en Peter ten Lohuis wonnen de prijs in respectievelijk 2018 en 2020. Peter ten Lohuis zal in 2022 deel uitmaken van de jury.  

De Van Reekum Cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt. Beeldend kunstenaars die wonen en/of werken in Apeldoorn komen in aanmerking voor de prijs wanneer zij met werk vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling 055: Apeldoorn Art in CODA Museum. Uit alle inzendingen voor de tentoonstelling in CODA Museum worden door de jury maximaal vier kunstenaars genomineerd. Zij worden verzocht in een plan te beschrijven hoe zij de prijs zouden besteden in het kader van hun ontwikkeling als kunstenaars. Uit deze vier genomineerden wordt één winnaar gekozen. Hij of zij exposeert met meerdere werken in de volgende editie van 055: Apeldoorn Art en neemt zitting in de jury. In 2022 bestaat de jury uit een afgevaardigde van de Van Reekum Stichting, CODA conservator Rianne Groen en beeldend kunstenaar Peter ten Lohuis. De prijsuitreiking heeft plaats aan het einde van de tentoonstelling (tijdens de finissage). Er zijn geen beperkingen of thema’s aan de aard van het in te zenden werk gesteld. De jury let bij het maken van de nominatie van de vier kunstenaars op verbeelding, zeggingskracht, vakmanschap en oorspronkelijkheid. 

Na 1 oktober 2022 wordt er contact opgenomen over de verdere gang van zaken.