McDonalds

McDonalds

Happy Meal

Het eerste echte Happy Meal van McDonald’s werd verpakt in een doosje circusthema. Dat was in 1979 in Amerika. Er zat toen nog geen speeltje bij, het doosje was het belangrijkste. Er zijn 4 van deze doosjes gemaakt, de meeste van deze kartonnen doosjes zijn dan ook gewoon weggegooid.

 

Weetjes

 

  • In 2019 bestond het Happy Meal speeltje 40 jaar.
  • My Little Pony, Tamagotchi, de Hamburglar en de Furby zijn bekende speeltjes.
  • Ook McDonalds denkt na over beter omgaan met de natuur. Toen de zusjes Ella (10) en Caitlin (7) Wood uit Engeland een brief schreven waarin ze vroegen om minder plastic speeltjes in de Happy Meals werd deze petitie een half miljoen keer ondertekend. McDonald’s zal vanaf 2021 geen plastic meer gebruiken voor het speelgoed in de Happy Meals. Happy Meal speeltjes worden nu steeds vaker gemaakt van papier. Er wordt 3000 kubieke meter plastic per jaar bespaard als de Happy Meal speeltjes van duurzaam materiaal worden gemaakt.

 

McDonald’s zette zich in 2019 in om het lezen van boeken onder kinderen te stimuleren. Ze hebben in samenwerking met Cressida Cowell een exclusieve boekjesserie  van 12 varianten uitgegeven voor in de Happy Meals.