Kunstwerk(t) voor Leienplein

Beeldende kunst in de stad tovert een glimlach op je gezicht. Het maakt de stad fijn, leefbaar, bijzonder, opvallend en inspirerend. Het Apeldoornse KunstwerkT zet zich in voor meer kunstwerken in de openbare ruimte op precies die plekken die een glimlach wel kunnen gebruiken.

Kunstwerk(t)

KunstwerkT is een comité van betrokken en bevlogen Apeldoorners als Gerard Zwerus, Rik Klinkhamer en Adèle Reiss. Eerder verfraaiden zij de Prinsengang. Dit jaar willen zij graag een kunstwerk op het Leienplein realiseren dat bijdraagt aan de eigenheid en uitstraling van het plein. Reiss: “ Veel steden hebben ondefinieerbare plekken, die vaak slecht herkenbaar, vindbaar en zichtbaar zijn. Je loopt er zomaar aan voorbij, omdat de plek geen aandacht trekt. Het Leienplein in het centrum van Apeldoorn voldoet helaas ook aan die kwalificaties. Het is zeker geen ‘icoon’ van en voor de stad. Wat KunstwerkT betreft, mag daar wel wat aan gebeuren.”

Kunstwerk voor het Leienplein

KunstwerkT wil het plein meer bij de binnenstad betrekken en een volwaardig deel van het centrum laten zijn. Door de uitstraling en kwaliteit van het plein te verbeteren, wordt ook de leefbaarheid van de buurt vergroot. Met een kunstwerk – waarvoor de buurtbewoners zelf inmiddels de uitgangspunten geformuleerd hebben en dat gemaakt zal gaan worden door beeldend kunstenaar Bas Fontein – ontstaat er een dialoog tussen het plein en de passant, de buurtbewoners, de ondernemers en de toeristen. Het kunstwerk van Bas Fontein is en blijft een mooi en duurzaam aanknopingspunt om met elkaar in gesprek te komen.

Doneren

KunstwerkT en Fontein kunnen het werk realiseren als er nog € 6000,- aan donaties opgehaald wordt. Enthousiast geworden en lever je graag een kleine of grote bijdrage aan dit prachtige initiatief? Doneer dan nu!

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer