Dinky Toys

Dinky Toys

‘Meccano Miniatures’

Frank Hornby, de uitvinder van Meccano, stond ook aan de basis van de Dinky Toys. In 1915 werd de blikken trein die hij had ontworpen in de Meccanofabrieken in Liverpool gemaakt. In 1934 veranderde de naam ‘Meccano Miniatures’ naar Dinky Toys.

Weetjes

 

·         De eerste set Dinky Toys bestond uit een sportauto, een sportcoupé, een truck, een bestelbusje, een tractor en een tank. 

  • De eerste modellen werden rond 1930 verkocht voor 30 cent.

·         Vanaf 1935 waren er 200 verschillende modelletjes in de Dinky Toys collectie, met naast auto´s ook vliegtuigjes, bootjes, verkeersbordjes en zelfs een complete poppenhuisinrichting.

  • Tijdens WOII maakte ze veel legervoertuigen. Net na de oorlog juist weer veel vrachtwagens omdat chauffeur een veelvoorkomend beroep was in die tijd.

·         Er werden al snel specifieke merken en type auto’s nagemaakt. Zoals een serie met een Chrysler, een Rolls Royce, een Daimler en een Vauxhall.

·         Toen televisie steeds populairder werd werden er ook auto’s en voertuigen uit Tv-series nagemaakt, zoals een aantal ruimteschepen uit Star Trek, waaronder de USS Enterprise en een Klingon Battle Cruiser.