CODA Classique

CODA Classique

Wisselwerking tussen kunst en kamermuziek

Een wisselwerking tussen kunst en kamermuziek: dat belooft de nieuwe reeks concerten onder de noemer CODA Classique. Elke tweede donderdag van de maanden januari, februari, maart en april presenteren solisten en ensembles zich in CODA Museum. Ze laten verrassende verbindingen ontstaan tussen beeldende kunst, muziek én de zintuigen. Een bijzondere ervaring! Het programma voor deze concertreeks is samengesteld in samenwerking met dirigent Emile Engel. 

Het eigenzinnige Dudok Quartet laat zich op 12 januari inspireren door het werk van beeldend kunstenaar Lieven Hendriks. Op 9 februari klinkt Schuberts aangrijpende Winterreise, geïnspireerd op de CODA collectie. Het Simeonkwartet brengt op 9 maart de Canto Ostinato ten gehore in de tentoonstelling Behind the screens - 50 jaar computerkunst. Pianist Rembrandt Frerichs sluit met zijn ensemble De Staalmeesters de concertreeks af op 13 april. Zij gaan in dialoog met het werk van Lily van der Stokker, winnaar van de Wilhelminaring 2021. Alle concerten worden voorafgegaan door een rondleiding door de tentoonstelling.

Wie niets wil missen kan via de roze knop een voordelig passe-partout kopen voor de hele reeks. Uiteraard is het ook mogelijk kaartjes per concert aan te schaffen. Dat kan door hieronder op het concert van je keuze te klikken. Op de betreffende pagina vind je de roze ticketknop voor een enkel concert.