Claire Harvey

Claire Harvey

Claire Harvey (1976, Verenigd Koninkrijk)

Claire Harvey staat bekend om haar miniaturen (in installaties), vaak met monochrome afbeeldingen van onopvallende figuren afkomstig uit kranten, films en tijdschriften. Ze zijn vaak wat eenzaam en in gedachten verzonken bezig met een eigen ‘kleine taak’ binnen het landschap waarin zij zijn geplaats. Is het ook zomer in het werk? Horen de figuren bij elkaar of hebben ze elkaar net ontmoet? Het werk van Harvey ontvouwt zich in de tentoonstelling als een langgerekt zandlandschap waarin je steeds verschillende kleine taferelen ziet. 

 

Harvey volgt haar eigen vluchtige ideeën in haar werk, alledaagse gebruiksvoorwerpen komen er dan ook regelmatig aan te pas zoals glas, spiegeltjes, tape en post-its. Ontdek de verhalen van alle figuren op kleine glasplaatjes in het wonderlijke (echte!) zandlandschap in de tentoonstelling. Harvey gebruikte bovendien geen vergrotende bril voor het maken van de figuren om ervoor te zorgen dat geen enkel element er voor de aanschouwer met het blote oog anders uit zou zien. 

 

Beeld: Claire Harvey, details I found a desert in my pocket and the wall became the sky, oil on approximately 40 glass slides, sand, 2020, courtesy the artist.