Vakantielezen: ga jij ook mee op reis?

Met het online programma Vakantielezen gaan jullie in zes verschillende landen op zoek naar de schat. Leuk om samen met je kind(eren) te doen, maar hij of zij kan dit ook alleen doen. Verzamel alle stickers, plak ze op de landkaart en maak kans op leuke prijzen. 

 

Met Vakantielezen ga je in de zomervakantie op een interactieve manier spelenderwijs aan de slag met taal en lezen. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen en taal is – ook in de vakantie, waardoor het leesniveau op peil blijft en een ‘zomerleesdipje’ voorkomen kan worden. Het leuke van lezen is dat je het overal kunt doen: op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline. En met Vakantielezen lees je (samen met reisleider CODA) de hele wereld rond. Reis ook mee naar Lachland, Griezelkust, Sportmanië, Sprookjeseilanden, Dierenrijk en Avonturenland!

Wat is Vakantielezen?

Leer meer over Vakantielezen in dit filmpje. 

 

Zo doe je mee: 

  • Gebruik de landkaart die je op school hebt gekregen, haal een landkaart op in een van de CODA Bibliotheken of download hieronder een exemplaar;
  • Meld je aan op www.vakantie-lezen.nl en maak de opdrachten; 
  • Heb je alle drie de opdrachten in een land gedaan? Schrijf het woord dan op en haal de sticker in de bibliotheek; 
  • Heb je alle stickers verzameld? Maak een foto van jezelf met de volle landkaart, stuur deze in en maak daarmee kans op leuke prijzen! 

 

Meedoen kan van maandag 6 juli tot en met zondag 6 september. 

 

Heel veel zomerse activiteiten in CODA 

Speciaal voor Vakantielezen kun je tijdens de zomervakantie in de CODA-vestigingen aan verschillende activiteiten meedoen. Je kunt dan ook de opdrachten voor de landkaart uitvoeren, nieuwe boeken halen en de beloningsstickers verzamelen. Meer over dit zomerprogramma is binnenkort hier te lezen. 

 

Deel jouw Vakantielezen-moment! 

Maak een leuke, grappige of bijzondere foto van jouw ‘vakantieleesmoment’ en deel deze op de socials met #CODAVakantielezen. Je kunt je foto ook mailen naar educatie@coda-apeldoorn.nl. De leukste foto’s plaatsen we op deze pagina en je maakt kans op een heel toepasselijke zomerse verrassing – popcorn en ijs!

Activiteiten

Dierenrijk: Beestjesbingokaart maken 

28 juli CODA Tipi

28 juli CODA dok Zuid

30 juli CODA De Maten

12 augustus CODA Tipi

 

Avonturenland: Avonturenkaarten en geheimzinnige krabbels

29 juli CODA Tipi

 

Lachland: Laat ze lachen

11 augustus CODA Tipi

11 augustus CODA dok Zuid

13 augustus CODA De Maten

 

Dierenrijk: Voorlezen aan je knuffel 

18 augustus CODA Tipi

18 augustus CODA dok Zuid

18 augustus CODA De Maten

 

Sportmanië: Yogalezen

25 augustus CODA Tipi