CoronaCheck-app en het coronatoegangsbewijs: vraag en antwoord

Kom je naar CODA Museum of bezoek je een opening, concert, lezing of een (film)voorstelling in CODA Museum of CODA Bibliotheek? Dan is, evenals in CODA Café, een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Om toegang tot de desbetreffende activiteit te hebben, controleren we je QR-code en legitimatiebewijs ter plekke. In een aantal gevallen is het nodig ook een print of schermafbeelding van je aanmelding mee te nemen. Wanneer dat het geval is, dan staat dat nadrukkelijk vermeld bij de betreffende activiteit.

Vraag en antwoord

Welke regels gelden er voor mijn bezoek aan CODA?

arrow-large Created with Sketch.

Overal in CODA geldt dat het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand verplicht zijn voor iedereen vanaf 13 jaar. CODA Museum, de Showroom van CODA ExperienceLab, CODA Café en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch bezoek je met een coronatoegangsbewijs. Voor een bezoek aan CODA Bibliotheek is geen coronatoegangsbewijs nodig. Uiteraard kom je niet naar CODA of het Herinneringscentrum als je corona hebt, klachten hebt die passen bij corona of als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft. In lijn met de aangescherpte regels en richtlijnen sluit CODA Museum om 17.00 uur. CODA Bibliotheek is uitgezonderd van deze maatregel en houdt de reguliere openingstijden, met uitzondering van de koopavonden waarin de sluitingstijd vervroegd is naar 20.00 uur.

Ik wil graag naar een opening/(film)voorstelling/ontmoeting/concert/debat in CODA. Kan dat alleen met een vaccinatiebewijs?

arrow-large Created with Sketch.

Kan dat alleen met een vaccinatiebewijs?

Er zijn meer mogelijkheden. Je hebt toegang tot de opening met:

  • Een vaccinatiebewijs
    Volledige coronavaccinatie. Meestal kan de CoronaCheck app jouw bewijs automatisch ophalen uit de systemen van het RIVM of GGD. 
  • Een herstelbewijs
    Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. 
  • Een negatieve testuitslag via testen voor toegang
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de activiteit.

 

Je kunt een van deze drie mogelijkheden tonen via de CoronaCheck -app. Hoe dat in zijn werk gaat, staat hier in 4 stappen uitgelegd.

Een afspraak voor een test maak je op een testlocatie naar keuze via www.testenvoortoegang.org.

Belangrijk
Voor een opening/(film)voorstelling/ontmoeting/concert/debat dien je je vooraf aan te melden via de link in de uitnodiging. Ter plekke worden je legitimatiebewijs, coronatoegangsbewijs en aanmelding gecontroleerd.

Ben ik verplicht mij vooraf aan te melden voor een opening?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, omdat we bezoekers moeten registreren in het kader van mogelijk bron- en contactonderzoek is aanmelding vooraf verplicht. Dat geldt niet voor activiteiten met een open inloop.

Kan ik op één aanmeldformulier ook mijn partner aanmelden?

arrow-large Created with Sketch.

Voor een formulier op de website van CODA geldt dat voor alle personen in het gezelschap separaat een formulier ingevuld moet worden. Koop je een kaartje via een link die leidt naar Eventbrite, dan kunnen meerdere personen op één formulier genoteerd worden.

Hoe zit het met mijn gegevens privacy en de CoronaCheck app?

arrow-large Created with Sketch.

In de QR code staan minimale persoonsgegevens (voorletters en geboortedatum). Je gegevens worden niet centraal opgeslagen en ook worden er geen GPS of locatiegegevens gebruikt of bewaard. De gegevens die je invult op een registratiekaart in CODA of in Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch worden conform coronaprotocol na twee weken vernietigd.

Moet ik ook een test-, vaccinatie- of herstelbewijs hebben voor een bezoek aan CODA Bibliotheek of Archief?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, een test-, vaccinatie- of herstelbewijs is niet noodzakelijk voor een bezoek aan CODA Bibliotheek of Archief. Meer weten over een bezoek aan CODA Bibliotheek? Klik hier. Meer weten over een bezoek aan CODA Archief? Klik dan hier.

 

Heb je klachten die zouden kunnen duiden op corona? Kom dan niet naar CODA maar blijf thuis

Moet ik reserveren als ik in CODA Centrale Bibliotheek wil studeren of lezen?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat hoeft niet. Wel geldt de 1,5 meter-regel en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Kan ik boeken reserveren?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan via de bibliotheekcatalogus in de Iguana app of via onze website. De reserveringen staan voor je klaar in de reserveringenkast.

Kan ik nog gebruikmaken van de CODA Afhaalbieb?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Via deze link kun je nog steeds een verrassingspakket aanvragen

Rijdt de CODA Boekenbus ook?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, CODA Boekenbus rijdt de reguliere route; klik hier voor de halteplaatsen en –tijden.

Is CODA ook ’s avonds geopend?

arrow-large Created with Sketch.

In lijn met de aangescherpte regels en richtlijnen sluit CODA Museum om 17.00 uur. CODA Bibliotheek is uitgezonderd van deze maatregel en houdt de reguliere openingstijden, met uitzondering van de koopavonden waarop de sluitingstijd vervroegd is naar 20.00 uur. Dat geldt ook voor de bibliotheekvestigingen.

Zijn de Jeugd- en Buurtbibliotheken ook geopend

arrow-large Created with Sketch.

De bibliotheek in de Prinses Margrietschool is vanaf 29 november geopend op maandag en vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur voor het lenen en retourneren van boeken. Er is op deze dagen een ondersteunende dienstverlening beschikbaar. De bibliotheek in basisschool de Regenboog is vanaf 29 november voor ten minste 3 weken gesloten. Je kunt uiteraard wel terecht in de centrale bibliotheek of in een van de wijkvestigingen.

Is CODA ExperienceLab geopend?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, zowel de Showroom in CODA Museum als de Makerspace in CODA Centrale Bibliotheek zijn geopend. 

Ik heb geen coronatoegangsbewijs maar wil wel graag naar CODA. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Je kunt CODA Bibliotheek bezoeken zonder coronatoegangsbewijs. Dat geldt ook voor de Makerspace van CODA ExperienceLab en voor CODA Archief & Kenniscentrum. Voor een bezoek aan CODA Museum geldt toegang met een coronatoegangsbewijs. Hier kun je zonder dat bewijs niet naar binnen. Ook kan het zijn dat er aanvullende regels en richtlijnen gelden voor de activiteiten in CODA. Deze regels staan online duidelijk vermeld bij de betreffende activiteit. In heel CODA geldt een mondkapjesplicht en het houden van 1,5 meter afstand.

Ik wil naar CODA Café. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. In CODA Café is het horecaprotocol van toepassing. Dat betekent dat, ongeacht of je QR-code al gescand is vanwege een museumbezoek, aan tafel (nogmaals) gevraagd wordt naar een coronatoegangsbewijs. Dat geldt niet voor het afhalen van eten en drinken. CODA Café is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Ik wil naar Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is op afspraak te bezoeken. Je hebt toegang tot het Herinneringscentrum met een coronatoegangsbewijs. Vergeet op de dag van je bezoek niet je legitimatiebewijs mee te nemen naar het Herinneringscentrum. Het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand zijn verplicht. Het Herinneringscentrum is geopend op woensdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie lees je op www.apeldoornschebosch.nl.