Veelgestelde vragen

Welke regels gelden er voor mijn bezoek aan CODA?

arrow-large Created with Sketch.

De belangrijkste regel is dat je bij je bezoek aan CODA 1,5 meter afstand moet houden ten opzichte van andere bezoekers en CODA medewerkers. Andere maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het reserveren van een tijdslot voor CODA Museum vervallen vanaf 26 juni. Wel kunnen een gezondheidscheck en registratie vooraf nog deel uitmaken van je bezoek aan CODA. Meer hierover en over de (huis)regels is hier te lezen. Uiteraard kom je niet naar CODA als je corona of klachten hebt die passen bij corona of als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig voor mijn bezoek aan CODA?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, in CODA hanteren we de 1,5 meter-regel zodat je geen coronatoegangsbewijs nodig hebt voor een bezoek aan CODA Museum, Bibliotheek, Winkel, Café, Archief, ExperienceLab of Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch.

Ik wil naar CODA Bibliotheek. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. De CODA Bibliotheken (Centrale, De Maten, dok Zuid) zijn geopend en ook de CODA Boekenbus rijdt weer. Als je alleen boeken komt lenen of inleveren, dan is een gezondheidscheck of registratie vooraf niet nodig. Kom je naar de bibliotheek om te studeren, lezen, spelen of om deel te nemen aan een activiteit, dan maken een gezondheidscheck en registratie vooraf deel uit van jouw bezoek aan CODA. Je kunt je hiervoor registreren door ter plekke een registratiekaart in te vullen en te deponeren in de daarvoor bestemde box. Je vindt de registratiekaart en de box bij de ingang. Meer over de van huisregels lees je hier

Moet ik reserveren als ik in CODA Centrale Bibliotheek wil studeren?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat hoeft vanaf 26 juni niet meer. Wel geldt de 1,5 meter-regel en is een gezondheidscheck en registratie vooraf verplicht. Dit kun je ter plekke en voorafgaand aan je bezoek doen.

Kan ik ook zonder afspraak naar CODA Archief?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan: vanaf dinsdag 29 juni is CODA Archief en Kenniscentrum in CODA Centrale Bibliotheek ook zonder afspraak weer te bezoeken. In verband met het in kunnen zien van archiefstukken en het onderzoek dat daar in een aantal gevallen aan vooraf gaat, vragen we je niettemin om toch een afspraak te maken via archief@coda-apeldoorn.nl of 055-5268568. Zonder afspraak is CODA Archief uiteraard ook toegankelijk, maar wanneer je stukken wilt inzien, kan het zonder afspraak zo zijn dat je daar later voor terug moet komen. Als je stukken in wilt zien, kan het zonder afspraak zo zijn dat je later nog eens terug moet komen. Bij een bezoek zonder afspraak doen wij een gezondheidscheck, registreren we naam, telefoonnummer of e-mailadres en de datum van je bezoek. In CODA Archief geldt ook de 1,5 meter afstand. CODA Archief is geopend van dinsdag tot en met donderdag, van 10.00 tot 17.30 uur.

Moet ik een tijdslot reserveren voor een bezoek aan CODA Museum?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, vanaf 26 juni is het reserveren van een tijdslot voorafgaand aan je bezoek niet meer verplicht. Wel maakt een gezondheidscheck en registratie vooraf nog deel uit van je bezoek. Ook geldt de 1,5 meter-regel nog. Goed om te weten: CODA Museum is tot en met 30 augustus ook op maandag geopend. Als je vooraf een ticket boekt, hoef je je in CODA Museum niet te registreren. Kom je zonder ticketreservering naar CODA, dan vragen we je ter plekke een registratiekaart in te vullen.

Is CODA Atelier in CODA Museum ook weer geopend?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, ook CODA Atelier is weer geopend. Met je entreebewijs voor CODA Museum kun je ook in CODA Atelier terecht. Houd bij je bezoek aan CODA Atelier wel 1,5 meter afstand van andere bezoekers en CODA medewerkers.

Is het dragen van een mondkapje in CODA nog verplicht?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, omdat in CODA overal 1,5 meter afstand ten opzichte van andere bezoekers en CODA medewerkers gehouden kan worden, is het dragen van een mondkapje vanaf 26 juni niet meer verplicht.

Kan ik nog wel van tevoren een toegangskaart voor CODA Museum reserveren?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan via www.coda-apeldoorn.nl/tickets. Ook wanneer je een CODA pas, Museumkaart of CJP pas hebt, kun je via deze link voorafgaand aan je bezoek alvast een entreebewijs reserveren. Het reserveren van een tijdslot is niet meer verplicht. Je bent binnen onze reguliere openingstijden dus van harte welkom wanneer jou dat uitkomt.

Is CODA Bibliotheek ook ’s avonds geopend?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, CODA Centrale Bibliotheek is op donderdag tot 20.30 uur geopend, CODA dok Zuid op maandag en CODA De Maten op vrijdag. Kijk hier voor een overzicht van al onze openingstijden.

Is CODA ExperienceLab ook geopend?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, zowel de Showroom in CODA Museum als de Makerspace in CODA Centrale Bibliotheek zijn vanaf 26 juni weer geopend. Reservering vooraf is niet meer nodig, wel maken een gezondheidscheck en registratie vooraf nog deel uit van je bezoek. Uiteraard houd je bij je bezoek aan CODA nog 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en CODA medewerkers.

Ik kan toch niet op de door mij gereserveerde dag naar CODA Museum. Mag iemand anders van mijn reservering gebruikmaken?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat mag helaas niet. Een reservering is op naam en daarmee strikt persoonlijk. Dat komt omdat wij de gegevens van onze bezoekers moeten verzamelen in verband met eventueel bron- of contactonderzoek. Indien je geen gebruik kunt maken van jouw ticket, kun je dit annuleren via deze link. Wil je liever een ander moment komen, dan kun je dit via deze link wijzigen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Ga hiervoor naar deze pagina en kies daar voor de optie ‘Ik wil een verzoek tot annulering en/of terugbetaling van mijn tickets indienen’. Je ontvangt vervolgens een mail waarmee je je annulering kunt afronden.

Wie moet zich registreren?

arrow-large Created with Sketch.

Iedereen vanaf 13 jaar moet zich registreren, ofwel in het kader van een activiteit, het lezen of studeren in CODA Bibliotheek ofwel voor een bezoek aan CODA Museum, Archief, Café of ExperienceLab. Als je online een ticket geboekt hebt voor CODA Museum of wanneer je je online ingeschreven hebt voor een activiteit geldt dit als registratie. Heb je níet online gereserveerd of geboekt, dan vragen we je voorafgaand aan je bezoek een registratiekaart in te vullen en te deponeren in de daarvoor bestemde box in CODA. Registratie voor het lezen van de krant of studeren in CODA is eveneens verplicht. Dat kan door ter plekke een registratiekaart in te vullen.

Ik wil niet meewerken aan de gezondheidscheck vooraf en/of mijn gegevens achterlaten. Kan ik dan toch naar binnen?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat kan niet. Zonder medewerking aan de gezondheidscheck of bij niet willen achterlaten van gegevens, kan een bezoek aan CODA niet gehonoreerd worden. Dit geldt voor een bezoek aan CODA Museum, Archief, ExperienceLab, Café, Winkel en/of Bibliotheek.

Kan ik ook deelnemen aan activiteiten in CODA?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, vanaf 26 juni kun je in CODA weer aan verschillende activiteiten meedoen. Wel geldt een aantal regels, zoals een beperkt aantal deelnemers én het houden van 1,5 meter afstand tot andere deelnemers boven de 12 jaar. In veel gevallen moeten de deelnemers bovendien een vaste zitplaats hebben. De zondagmiddagrondleidingen gaan wel weer van start. Meer informatie over de activiteiten vind je in ons activiteitenoverzicht.

Kan ik boeken reserveren?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan via de bibliotheekcatalogus in de Iguana app of via de catalogus op onze website. De reserveringen staan voor je klaar in de reserveringenkast. 

Wat zijn de openingstijden van CODA?

arrow-large Created with Sketch.

Kijk voor een actueel overzicht van al onze openingstijden op deze pagina.

Zijn de Jeugd- en Buurtbibliotheken ook geopend?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, de JBB’s zijn op dit moment nog gesloten. Wel rijdt de CODA Boekenbus een aangepaste route waarin ook deze locaties opgenomen zijn. Kijk hier voor de route.

Ik wil graag naar CODA Café. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. CODA Café is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 11.00 tot 17.00 uur. Een gezondheidscheck en registratie vooraf maken deel uit van je bezoek aan CODA Café. In CODA Café hanteren we uiteraard ook de 1,5 meter-regel wanneer je níet uit één huishouden komt.

Ik heb boeken geleend waarvan de leentermijn verlopen is tijdens de tijdelijke sluiting van CODA. Krijg ik een boete?

arrow-large Created with Sketch.

CODA heeft de uitleentermijn (zonder boete) verlengd tot en met woensdag 16 juni. Voor boeken, dvd’s en tijdschriften die na die datum ingeleverd worden, krijg je een boete. Het te laat-geld wordt berekend vanaf donderdag 17 juni.

Rijdt de CODA Boekenbus ook?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en omdat de Jeugd- en Buurtbibliotheken vooralsnog gesloten zijn, rijdt de CODA Boekenbus een aangepaste route die ook deze locaties aandoet. Klik hier voor de route. Je kunt bij de boekenbus ook je boeken inleveren.

Kan ik ook aan de leestafel een boek, krant of tijdschrift lezen?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan, maar in verband met de geldende 1,5 regel-maatregel is het aantal zitplaatsen wel beperkt. Een gezondheidscheck en registratie vooraf maken deel uit van je bezoek aan CODA Bibliotheek, ook als je alleen komt lezen en/of studeren.

Kan ik gebruikmaken van de internetcomputers en/of printers?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. In verband met de 1,5 meter-maatregel zijn echter wel een beperkt aantal pc’s beschikbaar. We vragen je om in elk geval na het gebruik de plek en het toetsenbord schoon te maken met de aanwezige schoonmaakdoekjes. Een gezondheidscheck en registratie vooraf maken overigens deel uit van je bezoek aan CODA Bibliotheek, ook als je alleen gebruikt wilt maken van de internetcomputers of printers.

Kan ik overal in CODA Centrale Bibliotheek komen?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, vanaf 26 juni kan dat weer! Vanaf die datum kun je dus ook weer spelen in CODA Junior, gebruikmaken van de Boekenbuis en een bezoek brengen aan de Makerspace in CODA ExperienceLab.

Kunnen mijn kinderen weer spelen in CODA Junior?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, vanaf 26 juni is ook spelen in CODA Junior weer mogelijk. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Ben je 13 jaar of ouder, dan geldt deze regel nog wel.

Ik wil iets kopen in CODA Winkel. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. CODA Winkel is sinds 5 juni geopend; wel geldt een maximumaantal van tien personen dat tegelijkertijd in de winkel mag.

Kan ik nog gebruikmaken van de CODA Afhaalbieb?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Via deze link kun je nog steeds een verrassingspakket aanvragen.

Ik wil graag naar Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is sinds zondag 6 juni weer geopend. Een afspraak voor dit bezoek kun je aanvragen door te mailen naar bezoek@apeldoornschebosch.nl. Na aanmelding per mail wordt een bezoek ingepland. In het Herinneringscentrum kunnen maximaal 4 bezoekers tegelijk aanwezig zijn.

Ik wil graag naar CODA Taalhuis. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Lees er meer over op deze pagina.