Human Library Apeldoorn zoekt ‘levende boeken’ en vrijwilligers!

Human Library Apeldoorn zoekt ‘levende boeken’ en vrijwilligers!

Levende boeken

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten. Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt zoals bijvoorbeeld een vluchteling, autist, helderziende of een verslaafde. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden vertellen ze hun levensverhaal. Na de succesvolle edities in 2017 en 2018 is er op zaterdag 2 november aanstaande opnieuw de Human Library Apeldoorn in CODA Centrale Bibliotheek. Om dit evenement wederom tot een succes te maken zijn wij op zoek naar levende boeken (18+) en vrijwilligers.

De organisatie van de Human Library zoekt enthousiaste, nieuwsgierige mensen met een open blik en een groot hart. Je hebt een bijzonder levensverhaal waarin buitensluiting, discriminatie, stigmatisering of vooroordelen een rol spelen (of hebben gespeeld). Je voert korte gesprekjes met bezoekers met als doel om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Heb jij een verhaal, te maken met vooroordelen en wil je hier over vertellen? Meld je dan via mail of telefoon bij ons aan. Je bent 18 jaar of ouder en bij voorkeur woonachtig in de regio Apeldoorn. We begrijpen dat het misschien niet makkelijk is om zomaar een ‘levend boek’ te zijn en daarom komen we graag persoonlijk in contact. We vertellen je dan onder andere over de verwachtingen en over hoe het precies werkt. Natuurlijk beantwoorden we ook alle mogelijke vragen. Het is voor ons van belang dat iedereen zich veilig voelt.

 

Vrijwilligers

Naast levende boeken zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die op deze dag mensen willen begeleiden. Misschien is dit iets voor jou of ken je mensen die hieraan mee willen werken. Iedereen van 18 jaar of ouder is van harte uitgenodigd zich aan te melden.

 

En verder…

Ter voorbereiding op 2 november staat op donderdag 24 oktober van 19.00 tot 21.00 uur een bijeenkomst gepland. Zowel van de ‘levende boeken’ als de vrijwilligers verwachten we dat ze hierbij aanwezig zijn. Op zaterdag 2 november ben je van 11.00 tot 16.00 uur inzetbaar.

 

Aanmelden voor deze dag kan door een mail te sturen naar europa@coda-apeldoorn.nl. Heb je nog vragen, dan kun je ook telefonisch contact met ons opnemen (055-5268545).