Dicht of ontwerp mee

Dicht of ontwerp mee

Dicht- en ontwerpwedstrijd

Rondom de Nationale Poëzieweek 2019 heeft CODA een dicht- en ontwerpwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen. Het thema van de Poeziëweek is ‘Vrijheid’ en dit is ook het thema van beide wedstrijden. Pak de pen en schrijf een gedicht over (on)vrijheid of ontwerp de voorkant van de dichtbundel op basis van het gedicht dat Aad van der Waal hier speciaal voor schreef. Meedoen kan nog tot en met zondag 13 januari 2019. 

Dichtwedstrijd

Laat je inspireren door het thema ‘Vrijheid’, schrijf een gedicht dat ons bijvoorbeeld vertelt wat jij onder (on)vrijheid verstaat of wat vrijheid voor jou betekent. Meedoen? Stuur dan jouw inzending uiterlijk zondag 13 januari 2019 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Dichtwedstrijd’, je naam, telefoonnummer en leeftijd. Uit alle inzendingen kiest Aad van der Waal (stadsdichter van Apeldoorn) samen met Ingrid Blijenberg (Neerlandica en schrijfdocent) twee gedichten die tijdens Gedichtendag door de inzenders zelf voorgedragen mogen worden. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, krijg je hiervan uiterlijk donderdag 24 januari bericht. De winnaar krijgt het gedicht samen met het winnende ontwerp ingelijst als aandenken cadeau. Daarnaast wordt dit gedicht ook opgenomen in de dichtbundel die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt.

Ontwerpwedstrijd

Nieuw dit jaar is de ontwerpwedstrijd waarbij we iedereen uitdagen om de voorkant voor de dichtbundel te ontwerpen die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt. Uitgangspunt voor dit ontwerp is het gedicht dat Aad van der Waal speciaal hiervoor heeft geschreven en dat hier te lezen is. Zowel dit gedicht als de volgende tekst moeten een plek krijgen in dit ontwerp (A5, staand): Dichtbundel - Gedichtendag - 31 januari 2019. Meedoen? Stuur dan jouw inzending uiterlijk zondag 13 januari 2019 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van Ontwerpwedstrijd. Uit alle inzendingen kiest CODA directeur Carin Reinders samen met Ward van Bemmel (stagiair, laatste jaar Mediavormgeving Deltion College Zwolle) het winnende ontwerp. De winnaar krijgt dit ontwerp samen met het winnende gedicht ingelijst als aandenken cadeau. Daarnaast wordt dit ontwerp opgenomen als voorkant van de dichtbundel die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt.

Kaartverkoop Gedichtendag

Kaarten voor Gedichtendag zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin onder andere de voorgedragen gedichten van die avond en een aantal aanvullende gedichten zijn opgenomen.