CODA verbouwt

CODA verbouwt

Een duurzame en toegankelijke toekomst

CODA verbouwt! Van juni 2018 tot eind 2019 worden er bij CODA diverse werkzaamheden uitgevoerd. De wensen van onze bezoekers omtrent toegankelijkheid en faciliteiten en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen zijn hiervoor het uitgangspunt. CODA Museum, CODA Centrale Bibliotheek en CODA Archief bestaan - in de huidige vorm - ruim 16 jaar. Een periode waarin mogelijkheden en bovendien de behoefte is ontstaan om verbeteringen door te voeren die van belang zijn voor onze bezoekers. We streven bovendien naar een klimaatneutraal CODA, in lijn met de wens en groene gedachtegang van de gemeente Apeldoorn om een duurzame stad voorop te stellen.  We installeren onder andere zonnepanelen, creëren één centrale ingang en verbeteren de routing voor mindervaliden.

Op deze pagina houden we je graag op de hoogte van de verbouwing van CODA. Hier lees je voortdurend over het traject omtrent alle lopende bouwprojecten; van planning tot achtergrondinformatie over de werkzaamheden. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op De Verdieping (het verbindingsstuk tussen CODA Centrale Bibliotheek en CODA Museum); hier vind je een impressie van wat we de komende maanden gaan doen.

Verhuizing Kenniscentrum

CODA Archief & Kenniscentrum is verhuisd naar de tijdelijke locatie op de 2e verdieping van CODA Centrale Bibliotheek. De huidige locatie van CODA Café is de definitieve locatie van het Kenniscentrum na de verbouwing. De bewegwijzering in zowel CODA Museum als CODA Centrale Bibliotheek is hierop aangepast zodat het Kenniscentrum ook op de tijdelijke locatie goed vindbaar is.

Verhuizing bladmuziek en SISO-nummers 800: poëzie, taal- en letterkunde

De SISO nummers 800; poëzie, taal- en letterkunde (Nederlands- en anderstalig) zijn verhuisd van de 2e verdieping naar de 1e verdieping (aan de rechterkant voor de reisboeken en -gidsen). De bladmuziek is ook naar de 1e verdieping verhuisd (links achterin de hoek bij de SISO-700 rubriek).

Planning (onder voorbehoud)

Week 29, 2018opbrengen grind op het dak t.b.v. plaatsing zonnepanelen. Woensdag 18 juli: start aan zijde ACEC, donderdag 19 juli: zijde CODA Centrale Bibliotheek. 
Medio juni 2018start werkzaamheden Kenniscentrum en De Verdieping, gevolgd door herinrichting CODA Café, realisatie van het Experience Lab en verbeteringen omtrent de toegankelijkheid van CODA Museum. 
Medio juni 2018start installatie zonnepanelen. 
2018start realisatie nieuwe centrale entree museum, bibliotheek en archief. 
December 2018oplevering (verwacht) nieuwe centrale entree, CODA Winkel, CODA Café. 
2019verbeteringen routing mindervaliden, oplevering Kenniscentrum, herinrichting CODA Centrale Bibliotheek, realisatie CODA Experience Lab. 

Nieuwe ingang

In 2018 beginnen we in samenwerking met de gemeente Apeldoorn (tevens opdrachtgever) en andere partners als eerste aan de realisatie van de nieuwe ingang. Het wordt een plek waar museum, bibliotheek en archief samenkomen. Wie nieuwsgierig is naar de nieuwste ontwikkelingen en technologische toepassingen, kan volgend jaar terecht in het nieuwe Experience Lab dat een plek krijgt in de huidige entreeruimte van CODA Museum. Vanaf de entree loop je straks ook zo de vernieuwde bibliotheek in - met niet alleen oneindig veel boeken, maar ook met prachtige exposities, lounge- en stilteplekken om te lezen of leren en de ruimtes waar vele activiteiten plaatsvinden zoals je die van ons gewend bent. Gelet op de omvang wordt de verbouwing gefaseerd uitgevoerd. Na de start van de werkzaamheden aan de nieuwe centrale entree, wordt gewerkt aan het Kenniscentrum en De Verdieping, waar onder andere een nieuwe vloer (op straatniveau) gestort wordt. Ook volgt verplaatsing en herinrichting van CODA Café, realisatie van het Experience Lab en verbetering van de toegankelijkheid van CODA Museum. De oplevering van de nieuwe centrale entree staat gepland in december 2018. Aansluitend wordt begonnen met de herinrichting van CODA Centrale Bibliotheek.

Impressie

Concept nieuwe ingang CODA

Concept achtergevel CODA

Concept linkergevel CODA

Concept rechtergevel

Concept schets CODA Café

Concept schets CODA Café

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer