CODA Boekenblog

De zomerzon keert deze dagen op volle sterkte terug aan de hemel. Of je nu op vakantie bent, nog werkt of alweer aan de slag bent: niets zo fijn als met een heerlijk boek op het terras, aan het water of in de eigen achtertuin genieten van die goudgele stralen. Loes Kroon maakte een mooie en gevarieerde zomerselectie met een thrillerreeks waar je nog tot ver in najaar van kunt gruwelen en genieten.

Tips van loes #12

Roos Schlikker, Moeder van glas
Als kind mocht Roos heel veel. Ze had de leukste en mooiste moeder van de straat. Maar haar moeder was ook kwetsbaar en ziek. Pas laat in haar leven werd een bipolaire stoornis gediagnosticeerd. Haar moeder overleed na een val van de trap. Na haar overlijden wilde Roos onderzoeken en ontdekken wie haar moeder nu eigenlijk was. Dit boek maakt duidelijk hoe erg een bipolaire stoornis is en dat alle liefde van de wereld daar helaas niet tegen helpt. Indrukwekkend is ook de beschrijving van het rouwproces van iemand die haar moeder ineens verliest. Momenteel wordt dit boek bewerkt voor het theater. 

Lees dit boek >

Jan Wolkers, Amstelglorie 

Jan en Karina Wolkers huurden in de jaren 70 een volkstuin op het volkstuincomplex Amstelglorie. Ze genoten volop van de zomers die ze daar doorbrachten. De tuin werd zeer uitbundig aangeplant zodat het steeds meer op een oerwoud leek. Het was er paradijselijk. Jan schreef er, Karina keek zijn werk na en studeerde, er werd heerlijk gegeten en er waren opvallend veel vogels. Toen Karina in 1980 zwanger werd, besloten ze naar Texel te verhuizen. De tuin werd uitgegraven en verhuisde in zijn geheel naar Texel. De tuin van Wolkers is op basis van oude foto’s opnieuw aangeplant en schrijvers kunnen in het tuinhuisje logeren. Jan Wolkers schreef in de jaren 70 veel over Amstelglorie in zijn dagboeken. Zijn biograaf Onno Blom verzamelde de stukken in dit boek. 

Lees dit boek >

Chloe Benjamin, De onsterfelijken (niet online beschikbaar) 

Leef je anders als je je sterfdatum weet? Dat is de grote vraag in dit boek. Vier broers en zussen van de familie Gold bezoeken op jonge leeftijd een helderziende waarvan ze vernomen hebben dat zij e sterfdatum kan voorspellen. Hoe ga je het leven invullen als je een veilige leeftijd van 88 te horen krijgt of als je weet dat je maar 35 wordt. Maakt het niet uit en trek je je er niets van aan of ga je alles uit het leven halen wat erin zit? De kinderen Gold gaan hier allemaal op hun eigen manier mee om. En vraag is natuurlijk of ze op de voorspelde datum ook daadwerkelijk sterven omdat dat voorbestemd is of omdat ze ernaar zijn gaan leven. Heel intrigerend boek! 

Peter James, Doodsangst
n dit deel, deel 13, probeert Inspecteur Roy Grace de moord op te lossen op een kapster die dood in bad gevonden is. De boeken van James zijn in principe los te lezen, maar het is leuker om te beginnen met Doodsimpel. Als je bij het eerste deel begint en doorleest volg je niet alleen het oplossen van divers moordzaken, maar leer je ook meer over het ingewikkelde privéleven van Roy Grace zelf. Zijn vrouw is vermist en die vermissing loopt als een rode draad door de hele serie. In elk boek kom je meer te weten. Aangename detectives met een extra laag. 

Lees dit boek >