CODA Boekenblog

Helaas is CODA Bibliotheek gesloten tot ten minste 1 juni. En hoewel wij niets liever willen dan u ook van dienst zijn in onze bibliotheek is er gelukkig – voor jong en oud – online een groot aanbod thrillers, romans, literatuur, poëzie, knutselboeken en non-fictie te vinden. Op www.bibliotheek.nl staan ruim 28.000 titels die met de CODA pas gratis te leen zijn. Maar hoe vind je je weg?

Loes Kroon werkte ruim 40 jaar bij CODA en is met recht een boekenwurm te noemen. Loes leest altijd, veel en gevarieerd, en kan daar bovendien bijzonder goed over vertellen. En omdat haar liefde voor boeken aanstekelijk werkt, neemt zij ons aan de hand van een aantal tips mee door het digitale aanbod op www.bibliotheek.nl.

TIPS VAN LOES #1

Elizabeth Jane Howard , serie van 5 delen over de familie Cazalet: Lichte jaren, Aftellen, Verwarring, Bevrijding en Veranderingen. 

Dit is een absolute must voor de liefhebbers van Dowton Abbey. Deze kroniek verhaalt over de Engelse familie Cazalet in de periode van 1937 tot en met 1956. We zien en beleven door hun ogen de nadagen van Victoriaanse Engeland, de Tweede Wereldoorlog en de onzekere jaren na de oorlog. Van een aantal familieleden zul je gaan houden en je zult merken dat stoppen met lezen lastig is: je wil tenslotte telkens weten hoe de dingen aflopen. Aanrader!

Lichte jaren

Aftellen

Verwarring

Bevrijding

Veranderingen

 

Roxane van Iperen, ’t Hooge Nest

Auteur Roxane van Iperen woont in ’t Gooi in villa ’t Hooge Nest. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden ontdekt ze dat haar huis in de Tweede Wereldoorlog gefunctioneerd heeft als onderduikadres. Goud voor de auteur! Ze ontrafelde de geschiedenis van bewoners, de twee Joodse zussen Brilleslijper en hun familie. Uiteindelijk diende het noodlot zich aan, werden ze verraden en zijn met het laatste transport uit Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd.

’t Hooge Nest

 

Daniel Cole, Ragdoll en Marionet

Twee razend spannende thrillers met rechercheur Wolf in de hoofdrol. In Ragdoll wordt een lichaam van zes verschillenden aan elkaar genaaide lichaamsdelen gevonden in het appartement tegenover rechercheur Wolf. In Marionet is er een copycat-moordenaar aan het werk…

Ragdoll

Marionet

 

Johan Harstad Max, Mischa en het Tet-offensief.

Volgens de boekhandelaren in De Wereld Draait Door met meer dan 1200 pagina’s het ultieme quarantaineboek. Het is een indrukwekkend levensverhaal met als belangrijkste thema emigreren en de consequentie daarvan: ontworteld of ontheemd zijn. Een van de boekhandelaren aan de DWDD-tafel heeft de laatste bladzijden nog altijd niet gelezen omdat hij niet wil dat het boek uit is… Dat maakt wel nieuwsgierig!

Mischa en het Tet-offensief.

De websites bij elkaar

www.bibliotheek.nl Als je lid bent van CODA heb je op deze website toegang tot ruim 28.000 e-books . Inloggen is eenvoudig en kan met het nummer op je CODA pas.

www.voorleeshoek.nl De leukste voorleesverhaaltjes bij elkaar!

Ben je jonger dan 18 jaar? Kijk dan eens op www.jeugdbibliotheek.nl 

 www.yoleo.nl Een website speciaal voor beginnende lezers en kinderen met dyslexie. Hier kun je ook karaokelezen: terwijl je luistert naar het verhaal, lees je mee met de ondertiteling.