Poëzie op maandag 23 maart

Natuurlijk houden we bij CODA zelf ook van lezen, van thrillers tot sciencefiction en van reisverhalen tot poëzie. Elke week ontvangen we een tip over een pracht van een (dicht)bundel, met alvast een kort stukje tekst uit die bundel of dat ene vers.

Vanaf nu delen we op onze Facebookpagina deze ‘Poëzie op maandag’ graag met je – omdat er ondanks alles zó veel moois te lezen is. 

 

‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ | Haemin Sunim 

In deze onzekere tijden waarin je niet meer naar je werk, sport, kerk en andere plekken kunt om daar met anderen samen te zijn, is het soms moeilijk om positief te blijven. Kerken roepen dan ook op tot zingeving en (zelf)reflectie. Als één boek gaat over mindful omgaan met negatieve emoties en hoe je (in een drukke wereld) rust kunt vinden, dan is het wel ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim. Een bestseller met prachtige quotes, gedichten waarin de schrijver als een vriend met je praat en je laat weten dat als jij rustig bent, de wereld ook rustig zal worden. Blijf gezond, blijf sterk! 

 

Eén van de verzen in dit boek is van Mahatma Gandhi: 

'Laat je gedachten positief blijven, 
want je gedachten worden je woorden. 
Laat je woorden positief blijven, 
want je woorden worden je gedrag.
Laat je gedrag positief blijven, 
want je gedrag wordt je gewoonten. 
Laat je gewoonten positief blijven, 
want je gewoonten worden je waarden. 
Laat je waarden positief blijven, 
want je waarden worden je lot.'