Love Letters: een hart onder de riem

Na de sluiting van vele plekken waar inspiratie centraal staat - en vooral om dit samen te kunnen ervaren - vormt Nederland een community om toch cultuur te kunnen beleven. Tijdelijk dan wel niet fysiek, maar online ontstaan de mooiste, ontroerende initiatieven met creatieve en verrassende content. CODA mag met trots onderdeel zijn van een sector waarin collega-instituten op allerlei mogelijke manieren blijven inspireren. Ontdek ook op de Instagrampagina van CODA verschillende video’s en verhalen van tentoonstelling The Future is Female – Love Letters

The Future is Female - Love Letters

Mamma Andersson, Cave (x3), handprinted colour woodcut on rice paper, monotype, 2016, courtesy Stephen Friedman Gallery, London

Mamma Andersson, The Fallow Deer, handprinted colour woodcut on rice paper,
monotype, 2016, courtesy Stephen Friedman Gallery, London

Hamideh Najafi, Untitled 30 (uit de serie Workers On Road) (editie van 3), digital print on photo paper, 2013, courtesy the artist

Marisa Rappard, Thin Places, wandcollage van tekeningen op wit, gekleurd en transparant papier, 2020, courtesy Cokkie Snoei

Hannah Wooll, Mount, acrylic ink on book page, 2018, courtesy the artist/Paper Art Gallery

Lucia Tallová (met 14 werken in de tentoonstelling) Building a Mountain (eerste object in video over haar op de Instagrampagina van CODA) is opgebouwd uit zwart pigmentpoeder! Globe (foto) is gemaakt van een echte wereldbol, bewerkt met postcards en oude boekpagina’s.

Andrea Rádai, uit de serie Windows (on paper), olieverf op olieverfpapier, 2020, courtesy Reuten/Klerkx.

Lise Sore, Landschappelijk zelfportret, gra et potlood op ongebleekt kaasdoek, 2020, courtesy the artist

Tyna Adebowale, Of Gods and Spicy Jollofrice, acryl on paper, 2020, courtesy the artist

Otobong Nkanga, Harvesting Pleasure, acryl en gra et op papier, 2012, Rabo Kunstcollecti

Ada Dispa, HOUD MOED!, pen en inkt en collage, 2017, courtesy the artis

Schrijf een brief!

Nu we in quarantaine zitten vinden we allerlei mooie bezigheden van ‘vroeger’, nieuwe challenges of pakken we hobby’s van toen weer op. Dé tijd om een brief te schrijven! De ondertitel van de tentoonstelling is niet voor niets Love Letters; van odes aan een materiaal, techniek, stijl of gedachtegoed tot liefdesbrieven aan de wand: je vindt ze allemaal in de kleurrijke kamers in de museumzaal. Met 41 vrouwelijke kunstenaars die allemaal op hun unieke, eigenzinnige, krachtige of liefdevolle manier een verhaal vertellen over de liefde. 

Tijd om te schrijven: pennen, veren met inkt, potloden, glitters, parfum, tekeningen, stempelkussens, foto’s of oude tijdschriften; trek alles uit de kast! Schrijven kan op vele manieren, woorden kunnen zowel met beeld als letters worden gemaakt. 

Bekijk hier de foto’s van een aantal werken uit de tentoonstelling of kies er eentje van de Instagrampagina van CODA: wat vind je een mooi kunstwerk? Je kunt natuurlijk ook ons pronkstuk van de Museumweek gebruiken ter inspiratie. 

 

Wat vind je van het werk? Vertel de kunstenaar waarom het jammer is dat het werk nu tijdelijk niet getoond kan worden. Misschien wil je zelfs de kunstenaar een hart onder de riem steken door te schrijven over jouw online ervaring met het werk. 

Post of mail je brief naar één van onderstaande adressen (vergeet niet, als je dat wilt, je naam en een mailadres toe te voegen). Als CODA weer open gaat, tonen we een selectie van de mooiste, ontroerendste en originele brieven in het museum! 

En we zorgen natuurlijk dat de brieven bij de kunstenaars terecht komen. #LoveLetterinquarantaine 

 

CODA Apeldoorn 

T.a.v. PR – Actie Love Letters 

Vosselmanstraat 299 

7311 CL Apeldoorn

Of mail naar: pr@coda-apeldoorn.nl o.v.v. Actie Love Letters