Wie heb jij gemist? Post je Love Letter via CODA!

In de tijd van quarantaine hervonden we allerlei bezigheden en hobby’s van vroeger en ontstonden er vele uitdagende challenges. Het was bijvoorbeeld dé tijd om weer eens een echte brief of kaart te schrijven! CODA nodigt je uit deze prachtige bezigheid voort te zetten. Fysiek in CODA Museum, waar je één van de kunstenaars uit tentoonstelling The Future is Female – Love Letters een hart onder de riem kunt steken door een brief te schrijven in CODA Atelier en vanuit huis aan de mensen die je hebt gemist deze maanden. Deze thuis geschreven brieven kun je inleveren bij CODA en wij doen ze – in een wel heel bijzondere enveloppe – op de post!

Wie wil jij laten weten dat je ze ontzettend hebt gemist? Schrijf & post je brief via CODA

Een persoonlijke Love Letter schrijven aan iemand die je hebt gemist tijdens quarantainetijd? Wij doen ‘m voor je op de post! Schrijf je beste vriendin die je al tijden niet hebt gezien, de broer die je hebt gemist in quarantaine of de buren die zo lief elke dag boodschappen voor je hebben gedaan.

Gebruik bijzonder papier, veren met inkt, kleurpotloden, glitters, parfum, tekeningen, stempelkussens, foto’s of oude tijdschriften; trek alles uit de kast! Schrijven kan op vele manieren, woorden kunnen zowel met beeld als letters worden gemaakt. 

Inleveren bij CODA kan fysiek én online:

Je zelfgemaakt brief kun je inleveren bij de balie van CODA Museum onder vermelding van: CODA Love Letters, afdeling PR + het adres waar je de brief/kaart naartoe wilt sturen. Digitaal ontworpen of geschreven brieven kunnen ook via onderstaand formulier worden ingeleverd, wij printen deze dan voor je uit.

De brieven worden verstuurd in enveloppes gemaakt van gerecyclede tentoonstellingsposters van CODA Museum.

The Future is Female - Love Letters

Mamma Andersson, Cave (x3), handprinted colour woodcut on rice paper, monotype, 2016, courtesy Stephen Friedman Gallery, London

Mamma Andersson, The Fallow Deer, handprinted colour woodcut on rice paper,
monotype, 2016, courtesy Stephen Friedman Gallery, London

Hamideh Najafi, Untitled 30 (uit de serie Workers On Road) (editie van 3), digital print on photo paper, 2013, courtesy the artist

Marisa Rappard, Thin Places, wandcollage van tekeningen op wit, gekleurd en transparant papier, 2020, courtesy Cokkie Snoei

Hannah Wooll, Mount, acrylic ink on book page, 2018, courtesy the artist/Paper Art Gallery

Lucia Tallová (met 14 werken in de tentoonstelling) Building a Mountain (eerste object in video over haar op de Instagrampagina van CODA) is opgebouwd uit zwart pigmentpoeder! Globe (foto) is gemaakt van een echte wereldbol, bewerkt met postcards en oude boekpagina’s.

Andrea Rádai, uit de serie Windows (on paper), olieverf op olieverfpapier, 2020, courtesy Reuten/Klerkx.

Lise Sore, Landschappelijk zelfportret, gra et potlood op ongebleekt kaasdoek, 2020, courtesy the artist

Tyna Adebowale, Of Gods and Spicy Jollofrice, acryl on paper, 2020, courtesy the artist

Otobong Nkanga, Harvesting Pleasure, acryl en gra et op papier, 2012, Rabo Kunstcollecti

Ada Dispa, HOUD MOED!, pen en inkt en collage, 2017, courtesy the artis

Love Letters schrijven aan de kunstenaars in CODA Atelier

In de tentoonstelling The Future is Female in CODA Museum vind je Love Letters in vele vormen: van odes aan een materiaal, techniek, stijl of gedachtegoed tot liefdesbrieven aan de wand. Je ontdekt ze in het werk van 41 vrouwelijke kunstenaars die allemaal op hun unieke, eigenzinnige, krachtige of liefdevolle manier een verhaal vertellen over de liefde. 

Neem in CODA Atelier plaats aan onze speciale anderhalvemeter-schrijftafels, compleet met verenpennen.

Leef je uit in het schrijven van een brief of ode een kunstenaar uit de tentoonstelling en post je Love Letter in de grote, kartonnen brievenbus. Wat vind je van het werk? Vertel de kunstenaar waarom het jammer is dat het werk tijdelijk niet getoond kan worden en waarom je het zo mooi vindt het werk nu toch in het echt te kunnen zien. De mooiste, ontroerendste en originele brieven kiezen we uit om aan de wand te hangen.