Sieraad- challenge

Sieraad- challenge

Challenge: maak een quarantainesieraad & win!

De challenge quarantainesieraden maken is gesloten. De jury gaat in beraad en kort na de pinksterdagen wordt bekend gemaakt wie zich de winnaars van de challenge mogen noemen. Extra: met het fantastische aantal inzendingen die we hebben mogen ontvangen zullen we na de bekendmaking van de juryprijzen ook een publieksprijs vergeven waarbij onder een selectie inzendingen die niet een juryprijs hebben gewonnen, nog een extra publieksfavoriet wordt gekozen! Het werk dat hier wint zal na een periode van online kunnen stemmen eveneens in CODA Museum tentoongesteld worden. Alle werken en het stemformulier hiertoe worden tussen 5 en 10 juni gepubliceerd.

Wat kun je winnen?

De prijzen zijn om voor thuis te blijven: de beste werken worden tentoongesteld in CODA Museum en de maker van het winnende werk mag daarnaast een sieraad naar keuze uit onze museumwinkel uitzoeken. Bij de challenge lever je een foto van jouw werk aan en met deze foto kun je bovendien een gloednieuwe polaroidcamera winnen!

De challenge: wat ga je doen?

Stap 1: 

Maak een sieraad: een broche, ring, collier, kroon, insigne, hoedenspeld, haarsieraad, oorbel of diadeem, het maakt niet uit in welke vorm. Bedenk ook een passende titel voor je werk en geef een korte toelichting hoe je tot het maken van dit specifieke sieraad bent gekomen en waarom het deze titel draagt. 

 

Stap 2: 

Maak foto's van het werk en lever maximaal vijf foto’s in. Laat je inspireren door onze mini-cursus objectfotografie.

 

 • Lever je werk uiterlijk 24 mei 2020 in per mail: pr@coda-apeldoorn.nl of via het formulier onderaan deze pagina. O.v.v. onderwerp ‘CODA Museumweek challenge’ + je naam. De titel van en toelichting op je werk kun je aanleveren in de tekst van de mail of het daartoe bestemde vak in het formulier. Lever je grote(re) fotobestanden aan per mail? Gebruik dan bijvoorbeeld WeTransfer (zie ook voorwaarden).

 • In de laatste week van mei gaat de jury in beraad en worden de winnaars bekend gemaakt.

Wie zijn de juryleden?

 • Carin Reinders, directeur-bestuurder CODA 
 • Vanessa de Gruijter, curator sieraden CODA 

Inspiratie uit de CODA collectie!

Marion Herbst, Oranje boven, collier, papier-maché, messing, gouddraad, 1988

Lam de Wolf, zonder titel, hoofdsieraad, 1986

Felieke van der Leest, zonder titel, ring, 1999

Idiots, Mini Bird, collier, 2015

Tota Reciclados, zonder titel, collier, 2014

Bas Kosters, Buttons, metaal, folie, karton, 2016

David Bielander, Koi, armband, leer, zilver, punaises, 2012

Felieke van der Leest, Snail with Sprouts Train, 2006

Gijs Bakker, Dauwdruppel, halssieraad, fotopapier, acrylaat, 1982

Lam de Wolf, collier, textiel, verf, 1983

Marion Herbst, Bananencollier, textiel, papier-maché, 1986

Mecky van den Brink

Stefano Marchetti, halssieraad, 2015

Voorwaarden

 • Lever maximaal vijf foto's aan, vermeld je voornaam en achternaam in de bestandsnaam en nummer de foto's. De fotobestanden mogen elk niet groter zijn dan 2 MB als je ze als bijlage per mail toevoegt. Zijn ze groter? Stuur ze dan bijvoorbeeld via WeTransfer. 
 • De jury beoordeelt de werken, bepaalt welke werken er tentoongesteld worden en wie er wint. 
 • CODA bepaalt de periode en looptijd van de tentoonstelling van winnende werken. 
 • De deelnemers waarvan werk geselecteerd wordt, dragen zelf zorg voor vervoer van het werk naar en van CODA. Dit kan bijvoorbeeld per pakketpost. CODA neemt hier contact over op nadat de selectie plaats heeft gevonden. 
 • Wanneer je werk geselecteerd wordt om te exposeren bij CODA, vragen we je een bruikleenovereenkomst te tekenen. 
 • Bij deze challenge houden wij ons aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Het kan zijn dat de voorwaarden daarom gedurende de looptijd van de challenge of de tentoonstellingsperiode wijzigen. Dat zullen wij hier en aan de deelnemers communiceren. 
 • Wij houden de deelnemers op de hoogte van wijzigingen via het e-mailadres dat zij gebruiken bij het inleveren van hun inzending. 
 • Door jouw foto’s in te zenden ter deelname geef je CODA goedkeuring deze te gebruiken om te communiceren over deze challenge op haar website en social media kanalen.