CODA tijdelijk gesloten

In navolging van de maatregelen is CODA helaas gesloten tot en met 28 april. Dat geldt voor CODA Bibliotheek (centrale bibliotheek, dok Zuid, De Maten en de Jeugd- en Buurtbibliotheken), Boekenbus, Museum, Archief, Winkel, ExperienceLab en Café. Ook Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is gesloten. Uiteraard houden wij ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM en afgeleid daarvan de lokale regels van ons gemeentebestuur en de veiligheidsregio Oost-Nederland.

Meer informatie

CODA Bibliotheek & ExperienceLab Makerspace

arrow-large Created with Sketch.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is CODA Bibliotheek tot en met 28 april 2021 gesloten. Dat geldt voor CODA Centrale Bibliotheek, ExperienceLab Makerspace, CODA de Maten, CODA dok Zuid en de CODA Boekenbus. De Jeugd- en Buurtbibliotheken waren al gesloten. CODA Taalhuis en de activiteiten in CODA Bibliotheek zijn om die reden tot nader bericht geannuleerd of opgeschort.

 

Wel kun je in deze periode gebruikmaken van de CODA Afhaalbieb waar je een verrassingspakket met boeken kunt bestellen. Meer informatie vind je hier.

 

Heb je nog boeken thuis die je wilt inleveren, deponeer deze dan in de daarvoor bestemde container die tijdens openingstijden van de CODA Afhaalbieb buiten bij CODA Centrale Bibliotheek staat. Alle ingeleverde boeken worden door ons gescand.

CODA Museum & ExperienceLab Showroom

arrow-large Created with Sketch.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is CODA Museum & ExperienceLab Showroom tot en met 28 april 2021 gesloten. Het is wel mogelijk om te reserveren voor een museumbezoek op een datum na 28 april 2021.

CODA Winkel

arrow-large Created with Sketch.

 CODA Winkel is tot en met 28 april 2021 gesloten. Hiermee volgen we de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM.

CODA Café

arrow-large Created with Sketch.

CODA Café is conform de richtlijnen van het RIVM en het horecaprotocol vanaf 15 oktober 2020 tot nader bericht gesloten.

CODA Archief & Kenniscentrum

arrow-large Created with Sketch.

CODA Archief & Kenniscentrum is tot en met 28 april 2021 gesloten. Hiermee volgen we de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. U kunt uw vraag eventueel wel per mail (archief@coda-apeldoorn.nl) stellen.​

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch

arrow-large Created with Sketch.

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is conform de richtlijnen vanuit de overheid tot en met 28 april 2021 gesloten.

Vraag & antwoord

Ik wil graag naar CODA. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat kan helaas niet. CODA is in navolging van de aangescherpte maatregelen tot en met 28 april 2021 gesloten. Dat geldt voor CODA Bibliotheek, Taalhuis, Museum, Archief, ExperienceLab, Café en Winkel. Ook Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is gesloten. Eventuele wijzigingen worden onder andere op onze website, in de nieuwsbrief (schrijf je in onderaan deze pagina) en via onze social media kanalen gecommuniceerd.

Waarom is CODA gesloten?

arrow-large Created with Sketch.

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus is CODA gesloten. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Hiermee volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.

Rijdt de CODA Boekenbus?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, helaas rijdt ook de CODA Boekenbus in navolging van de aangescherpte maatregelen niet tot en met 28 april 2021.

Ik heb boeken geleend waarvan de leentermijn verloopt tijdens de sluiting van CODA. Wat kan ik doen?

arrow-large Created with Sketch.

CODA verlengt de leentermijn automatisch met vijf weken. Je kunt je boeken tot een week nadat we weer geopend zijn zonder boete inleveren.

Ik heb voor de sluiting van de bibliotheek boeken gereserveerd. Kan ik deze boeken ook afhalen?

arrow-large Created with Sketch.

Deze reservering blijft staan. Op www.coda-apeldoorn.nl/afhaalbieb kun je een formulier invullen. Wij zien dan of en welke reserveringen er voor je klaarstaan. We zullen die zo mogelijk verwerken in je verrassingspakket. Zonder ophaalafspraak kunnen we helaas de reserveringen niet meegeven.

Is er een mogelijkheid om boeken te lenen?

arrow-large Created with Sketch.

Ja dat kan via de CODA Afhaalbieb! Meer over deze service is hier te lezen. Het is helaas niet mogelijk om zelf boeken in de bibliotheek uit te zoeken omdat onze vestigingen conform de richtlijnen van het RIVM tot nader bericht gesloten zijn.

Kan ik toch ergens zien wat er in CODA Museum te doen is?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan! We houden je natuurlijk op de hoogte via Facebook, Instagram en Twitter (@CODAapeldoorn), maar ook via www.coda-apeldoorn.nl/cultuurthuis.

Ik heb een online ticket gekocht voor CODA Museum. Wat moet ik doen?

arrow-large Created with Sketch.

Als je een ticket voor een bezoek aan CODA Museum gekocht hebt voor de periode 15 december 2020 tot en met 28 april 2021, dan kun je de datum zelf aanpassen. Ga hiervoor naar deze pagina.

Ik heb me aangemeld voor een activiteit in de periode 15 december 2020 tot en met 31 maart 2021 in CODA; gaat deze nog door?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, activiteiten in CODA gaan in de periode van 15 december 2020 tot en met 28 april 2021 vanwege de tijdelijke sluiting niet door. Het ticket blijft echter geldig en kun je gebruiken zodra we weer geopend zijn.

Hoe weet ik wanneer jullie weer geopend zijn?

arrow-large Created with Sketch.

Via deze website, via onze nieuwsbrief (schrijf je in onderaan deze pagina) en social media kanalen houden we je op de hoogte.

Wat is de CODA Afhaalbieb?

arrow-large Created with Sketch.

De CODA Afhaalbieb is een mogelijkheid om boeken te lenen, ook nu CODA Bibliotheek gesloten is. Op het aanmeldformulier op www.coda-apeldoorn.nl/afhaalbieb kun je uit verschillende genres drie voorkeuren aangeven. Op basis van deze voorkeuren stellen wij een verrassingspakket voor jou samen dat uit zes boeken bestaat. Dit pakket kun je vervolgens op de afgesproken tijd ophalen bij CODA Centrale Bibliotheek. Meer informatie hierover vind je hier.

Wie kan gebruikmaken van de CODA Afhaalbieb?

arrow-large Created with Sketch.

De CODA Afhaalbieb is er voor álle CODA leden, ongeacht je abonnement of leeftijd. Iedereen met een CODA pas kan een pakket aanvragen. Ook als je normaal gesproken alleen gebruikmaakt van de CODA Boekenbus, één van onze Jeugd- en Buurtbibliotheek of de Boeken-aan-huis Service.

Hoe kan ik me aanmelden voor CODA Afhaalbieb en het verrassingspakket?

arrow-large Created with Sketch.

Je kunt je met je nummer dat op je CODA pas staat aanmelden via deze link. Hier kun je een aanmeldformulier invullen.

Kan ik nog wel boeken inleveren?

arrow-large Created with Sketch.

Ja dat kan. Deze kun je deponeren in de daarvoor bestemde container die tijdens openingstijden van de CODA Afhaalbieb buiten bij CODA Centrale Bibliotheek staat. Alle ingeleverde boeken worden door ons gescand.

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog andere vragen hebt; deze kun je aan ons stellen door een mail te sturen naar corona@coda-apeldoorn.nl.

Ik ben op zoek naar meer informatie over het corona virus. Waar kan ik terecht?
Voor actuele informatie over het coronavirus verwijzen we je graag door naar de websites van het RIVM en van de Gemeente Apeldoorn.