Beauty of the Battle | Barbara Broekman

Barbara Broekman verzamelt sinds jaren krantenknipsels van tragische gebeurtenissen. Hoewel het om dramatische momenten gaat, bezitten de foto’s een uitzinnige schoonheid. Kleur, compositie en ritme maken de beelden betoverend. In de serie Faith heeft Broekman deze beelden uitvergroot tot pixelpatronen die bijna abstract zijn. Vervolgens zijn de composities vertaald naar het weefgetouw. Van dichtbij zijn het geweven patronen, maar van veraf tonen de kleden met kogels doorzeefde meubels of een strijdtoneel vol ME’ers. De zachtheid van het materiaal maakt het voor Broekman mogelijk om de harde, wrede onderwerpen voor het voetlicht te brengen en daar tegenwicht aan te bieden.

Het werk van Barbara Broekman maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Beauty of the Battle. Een tentoonstelling waar grenzen worden verkend van haat en liefde, gevaar en schoonheid. Lees meer over Beauty of the Battle.

Door de ogen van Kader Abdolah

In de serie 'Door de ogen van..' reflecteert auteur Kader Abdolah onder andere op het werk van Barbara Broekman. Maar hij voegt ook een werk uit zijn eigen huis toe aan de tentoonstelling. Benieuwd naar de aflevering. Bekijk de video dan op MuseumTV.

Barbara Broekman

Barbara Broekman - Aleppo, uit de serie ‘Faith’, 2014

Barbara Broekman - Kiev, uit de serie ‘Faith’, 2014

Barbara Broekman - Punjab, uit de serie ‘Faith’, 2014