055: Apeldoorn Art Oproep kunstenaars

CODA Museum besteedt met regelmaat aandacht aan Apeldoornse kunstenaars, zowel in groepsverband als in diverse solopresentaties. In 2020 willen wij van 13 december 2020 tot en met 7 februari 2021 graag weer een tentoonstelling 055: Apeldoorn Art programmeren met uitsluitend Apeldoornse kunst. 

 

Wij willen alle, bij ons bekende, professionele in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars uitnodigen maximaal 2 recente werken (gemaakt in 2019 of 2020) in te zenden voor deze tentoonstelling. Er is verder geen inhoudelijk thema van toepassing. Alle technieken, materialiteiten en onderwerpen zijn welkom. 

 

De tentoonstelling wordt ingericht in de tentoonstellingszaal aan de noordzijde van CODA Museum op de eerste verdieping. Als er meer aanmeldingen zijn dan het aantal beschikbare vierkante meters toelaat, zal CODA een keuze maken uit de aangeleverde werken.

Deelname

Ben je geïnteresseerd in deelname aan 055: Apeldoorn Art? Dan ontvangen we graag voor 1 september 2020 je aanmelding per email. Je kunt je bericht sturen naar 055@coda-apeldoorn.nl, voorzien van onderstaande zaken: 

 

  • cv; 
  • afbeeldingen in hoge resolutie van de voorgestelde werken; 
  • gegevens over de werken (maker, titel, jaartal, materiaal en afmetingen); 
  • korte tekst over het werk, inspiratie, achtergrond etc. 

Let op: alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen.

VAN REEKUM CULTUURPRIJS

De Van Reekum Cultuurprijs wordt ter beschikking gesteld door de Van Reekum Stichting en heeft ten doel het stimuleren van Apeldoornse en/of aan Apeldoorn verbonden beeldend kunstenaars. De prijs omvat een bedrag van € 10.000,- en werd in 2018 geïntroduceerd en uitgereikt aan Marije Vermeulen. Zij is een van de juryleden voor de editie van 2020. De Van Reekum Cultuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt. Beeldend kunstenaars die wonen en/of werken in Apeldoorn komen in aanmerking voor de prijs wanneer zij met werk vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling 055: Apeldoorn Art in CODA Museum. Uit alle inzendingen voor de tentoonstelling in CODA Museum worden door de jury maximaal 10 kunstenaars geselecteerd die gezamenlijk de longlist vormen. Zij worden verzocht in een plan te beschrijven hoe zij de prijs zouden besteden in het kader van hun ontwikkeling als kunstenaars. Uit deze 10 inzendingen wordt één winnaar gekozen. Hij of zij exposeert met meerdere werken in de volgende editie van 055: Apeldoorn Art en neemt zitting in de jury. In 2021 bestaat de jury uit een afgevaardigde van de Van Reekum Stichting, CODA directeur Carin Reinders en beeldend kunstenaar Marije Vermeulen. De prijsuitreiking heeft plaats aan het einde van de tentoonstelling (tijdens de finissage). Er zijn geen beperkingen of thema’s aan de aard van het in te zenden werk gesteld. De jury let bij het maken van de selectie van de 10 kunstenaars op verbeelding, zeggingskracht, vakmanschap en oorspronkelijkheid. 

 

Na 1 september 2020 wordt er contact opgenomen over de verdere gang van zaken. 

 

We kijken uit naar jullie inzendingen!