Merel Karhof

Merel Karhof is ontwerper van objecten en installaties. Haar werk slaat een brug tussen design, duurzaamheid en het vertellen van verhalen. In het werkproces van Karhof wordt een wetenschappelijke benadering met deze verhalen gecombineerd: poëtische ontwerpen worden door haar voor de leefomgeving ontwikkeld. De objecten/designs (Windworks) van Karhof maken de uiteenlopende toepassingen van windenergie tastbaar. In de tentoonstelling Fashion Recycling in de Showroom van CODA ExperienceLab ontdek je een reeks door wind gemaakte designs waaronder gestoffeerde meubels en gebreide sjaals, evenals haar zelfgebouwde en ontworpen windbreimachine The Wind Knitting Factory.

Een duurzame productiemechanise als dat van Karhof sluit goed aan op diverse kernthema´s van CODA : van 21st century skills tot sieraadkunst. Een eigengebouwde machine waarmee techniek en design samenkomen is innovatie pur sang, tegelijkertijd komen storytelling en de draagbaarheid van kunstobjecten aan bod. Zo ontdek je in de expositie een windmolenbroche die fungeert als zowel sieraad en producent van energie en een groen gestreepte sjaal die een verhaal achter de dagelijks veranderende kleuren van de prachtige wateren in Venetië onthult.

Karhof is afgestudeerd aan het Royal College of Art (MA Design Products) en de Design Academy Eindhoven (BA Man & Leisure). Klik hier voor meer informatie over haar werk

The Wind Knitting Factory

Windbreimachine 'The Wind Knitting Factory'

Windbreimachine 'The Wind Knitting Factory'