Van systeem tot sieraad

Van systeem tot sieraad

Welke systemen ontdek jij in het dagelijks leven?

Systemen zijn er in alle soorten, maten en vormen. Denk bijvoorbeeld aan biologische systemen als de bloedsomloop in het menselijk lichaam, een draadloos wifi-netwerk in je huis, het Nederlands waterleidingnetwerk of voetballen volgens een bepaald systeem. Maar hoe zit dat eigenlijk in beeldende kunst? Maken kunstenaars ook gebruik van systemen en systeemstructuren. Tijdens het educatief programma van systeem tot sieraad bij de tentoonstelling Future Form van kunstenaars Svenja John en Beate Eismann (06.05 - 29.07.2018) dagen wij leerlingen uit een sieraad te ontwerpen dat gebaseerd is op een systeem. Het educatief project bestaat uit drie onderdelen: een inspiratiedocument, een bezoek aan CODA FabLab of CODA Museum en het beoordelen van de ontwerpen door de kunstenaars.

Les in CODA FabLab

Systemen, groot en klein, zijn overal. In het dagelijks leven maken we voortdurend gebruik van allerlei systemen. Naar aanleiding van het inspiratiedocument dat leerlingen op school bestuderen kunnen ze onderzoek doen naar systemen die ze zelf interessant vinden. In CODA FabLab ontdekken leerlingen de technische mogelijkheden van het ontwerpproces, zoals Beate Eismann en Svenja John die gebruiken in hun werk. Zo maken ze onder andere kennis met 3D printen en lasersnijden.

Les in CODA Museum

Systemen zijn vaak onderdeel van het werk van Beate Eismann. Ze maakt gebruik van reproductietechnieken vergelijkbaar met de drukpers. Tijdens een rondleiding door de tentoonstelling worden leerlingen aan het denken gezet over de vraag wat het verschil in waarde is tussen het origineel en de reproductie. Naar aanleiding van het bezoek aan CODA kunnen de leerlingen hun sieraden op school verder uitwerken. De uitgewerkte ontwerpen worden door Beate Eismann en Svenja John van een kort commentaar voorzien en mogelijk ook geëxposeerd.

Data en kosten

WatWaarWanneerKosten
Inspiratie-documentOp school5 aprilgratis
CODA FabLab (90 min)CODA26 april / 3 mei/  4 mei€ 115,-
Museumlessen (90 min)CODA17 /18 / 24 / 25 mei€ 105,-
Beoordeling en mogelijke expositie leerlingenwerkenCODAjunigratis

Is dit educatief product waardevol voor uw onderwijs (PO of VO)? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Er is beperkt plek! Inschrijven voor dit project kan via educatie@coda-apeldoorn.nl. Geef in je aanmelding aan of je kiest voor een bezoek aan CODA FabLab of CODA Museum. Graag vernemen wij welke data je voorkeur hebben en met hoeveel leerlingen je komt.

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer