Open Monumenten Klassendagen

Open Monumenten Klassendagen

Met je klas op onderzoek bij een monument in Apeldoorn

De Open Monumenten Klassendagen zijn dit jaar op 5, 6 en 7 september!

Net zoals vorig jaar wordt deze Klassendag verspreid over drie dagen gehouden: woensdag 5, donderdag 6 én vrijdag 7 september verwelkomen we scholen en leerlingen weer graag bij één van de bijzondere monumenten die dit jaar opengesteld zijn.

Het aanbod is specifiek ontwikkeld bij de deelnemende monumenten in Apeldoorn en omgeving:

  • Leerlingen gaan zélf onderzoek doen naar het monument, waarbij aardrijkskundige, rekenkundige, geschiedkundige en creatieve vaardigheden samenkomen.
  • Er is een voorbereidende les op school.
  • Er wordt een vervolgles gegeven op locatie. Met behulp van speciale posters kunnen de uitkomsten van het onderzoek niet alleen in de klas gepresenteerd worden, maar ook bij het monument zelf: zo worden de leerlingen zelf de rondleiders.
  • Met het MonuMuseum dat op school wordt ingericht, komt iedereen meer te weten over dat ene monument om de hoek – ons erfgoed!

Wilt u met uw school of klas meedoen aan de Open Monumenten Klassendag op één van de genoemde data, neem dan vóór 15 juli contact op met onze afdeling Educatie; zij sturen u graag het aanmeldformulier toe. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen via 055-5268400.

Graag tot ziens bij de Open Monumenten Klassendag in september!

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer