Nationale Kinderjury weer van start!

De komende weken kunnen kinderen weer lezen voor de Kinderjury. Een mooie stimulans om (extra) te lezen. Welk boek uit 2018 wordt de favoriet van de Kinderjury? In de week van 20 mei kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar online hun stem uitbrengen!

CODA-coaches op school

De CODA-coaches zijn op scholentournee. Meer dan 800 leerlingen uit de groepen 5 en 6 krijgen les over de Nederlandse Kinderjury. We doen een quiz en een vliegensvlugge vertelronde over de Kinderjuryboeken. daarna is ieder kind officieel lid van de Kinderjury en gaan de leerlingen aan de slag met lezen.

Een collectie van Kinderjuryboeken blijft achter op school. De leerlingen kunnen deze boeken en andere Kinderjuryboeken (van school, thuis of bibliotheek) gedurende zes weken lezen. Na zes weken komt de CODA-coach weer terug op school en mogen kinderen gaan stemmen op hun favoriete boek. Hun stem bepaalt niet alleen de nationale winnaar maar ook wie het Apeldoorns Uiltje in 2019 verdient!

Matthijs van de Sebastiaanschool reikt het Apeldoorns Uiltje uit aan Monique van Hest tijdens het Kinderboekenweekfeest bij CODA.