Tijdcapsules van drie basisscholen tot 2025 in bewaring in CODA Archief

Van 30 september tot en met 11 oktober had de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats en ook in CODA en online was van alles te doen rond het thema ‘En toen?’. Eén van die activiteiten was ‘Maak je eigen tijdcapsule’ waarbij scholen en leerlingen uitgedaagd werden om een eigen tijdcapsule te maken met daarin objecten die herinneren aan deze tijd. Vrijdag 30 oktober werden de drie winnende tijdcapsules bij CODA ingeleverd en deze capsules worden officieel door een archivaris in het depot van CODA Archief geplaatst. CODA Archief bewaart deze doos tot 2025 in het depot; leerlingen die in dat jaar op één van deze basisscholen zitten, zien dan wat leerlingen in 2020 bezig hield.

 

Inlevermoment

Inleveren De Ontdekking

Inleveren De Wegwijzer

Inleveren de Bongerd

Opgeslagen in het depot van CODA Archief

Een aantal leerlingen van Obs De Bongerd, PC Jenaplanschool De Ontdekking en PCBO De Wegwijzer kwam vrijdag 30 oktober naar CODA om hun tijdcapsule in te leveren. Zij hebben, samen met hun groep, de speciale doos gevuld met brieven, foto’s, krantenartikelen en andere objecten waaronder een usb-stick die herinneren aan deze coronaperiode.

 

De tijdcapsules worden dus over vijf jaar weer uit het depot van CODA Archief gehaald en hiermee hebben deze leerlingen hun geschiedenis geschreven. In 2025 kunnen de leerlingen die dan op school zitten horen, lezen en zien hoe de coronatijd in 2020 beleefd werd.

 

De inlevermomenten zijn gefilmd en deze zijn hieronder te zien. Een korte impressie over het inleveren en de inhoud van de tijdcapsule is ook te lezen op de Facebookpagina van obs De Bongerd.

 

Inleveren tijdscapsule 

De Ontdekking

De Wegwijzer 

De Bongerd

Kinderboekenweek: en toen?

Winnaars schrijf- en kleurwedstrijd bekend!

 

De Kinderboekenweek is helaas alweer afgelopen, maar wat was het leuk in CODA maar ook online met heel veel verschillende activiteiten. Twee van die activiteiten waren een schrijf- en een kleurwedstrijd waarin kinderen uitgedaagd werden om hun mooiste kleurplaat of verhaal te schrijven.

 

Donderdag 29 oktober kregen de winnaars persoonlijk bericht en kinderburgemeester Jorn vertelt in dit onderstaande filmpje wie gewonnen hebben.

 

Lees hier 'Hoofdstuk 11', geschreven door Ties, 10 jaar

 

 

 

 

Winnaar kleurplaat, Thomas, 10 jaar