Ik heb een vraag aan de Rechtswinkel; waar kan ik terecht nu het inloopspreekuur in CODA gesloten is?

Je kunt je juridische vragen per mail stellen aan vragen.rechtswinkelapeldoorn@gmail.com. Het is wel belangrijk dat je de situatie en jouw vraag zo concreet en duidelijk mogelijk formuleert. Vergeet niet eventueel relevante documenten bij te voegen.

Meer weten over de rechtswinkel? Ga dan naar deze website of de facebookpagina.

Kosteloos juridisch advies

De Rechtswinkel is een vrijwillige organisatie die kosteloos juridisch advies verstrekt aan inwoners van Apeldoorn. De organisatie wordt gerund door studenten die een Rechten studeren of gestudeerd hebben. Op dit moment zijn er 19 studenten die zich voor de Rechtswinkel zullen inzetten. Zij houden bijvoorbeeld op donderdagavond van 17.30 tot 20.00 uur een inloopspreekuur.

De initiatiefnemers

De Rechtswinkel Apeldoorn is een initiatief van Eva Janssen (19), David Oudbier (23), Berend Wardenier (21) en Tim Janssen (22). Zij zijn erg enthousiast over de realisatie van de Rechtswinkel en blij met de plek in CODA Centrale Bibliotheek. “Er is hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Inmiddels is er samenwerking gerealiseerd met een aantal advocatenkantoren in Apeldoorn en CODA heeft op positieve manier meegewerkt door kantoorruimte beschikbaar te stellen”, aldus de studenten. CODA directeur Carin Reinders deelt het enthousiasme: “Een Rechtswinkel sluit aan op het aanbod van CODA waar bijvoorbeeld Digisterker, Taalhuis Apeldoorn, de jaarlijkse ondersteuning in CODA bij het invullen van de Belastingaangifte en Onvergetelijk CODA deel van zijn. De Rechtswinkel is daarmee goed ‘thuis’ in CODA.”