Ik heb een vraag aan de Rechtswinkel; waar kan ik terecht nu het inloopspreekuur in CODA gesloten is?

Op dit moment is de Rechtswinkel in verband met de zomervakantie gesloten. Wij staan vanaf 3 september echter weer voor u klaar om u van juridisch advies te voorzien. Wij hopen dit gewoon op de normale tijd van ons spreekuur (17:30 - 20:00 uur) vanuit CODA te kunnen doen. Mocht dit in verband met de adviezen van het RIVM en de overheid niet mogelijk zijn dan zullen wij doorgaan met het geven van juridisch advies via e-mail. Houdt u daarom deze pagina, onze website en Facebookpagina in de gaten en dan hopen wij u op 3 september weer te zien.

 

Kosteloos juridisch advies

De Rechtswinkel is een vrijwillige organisatie die kosteloos juridisch advies verstrekt aan inwoners van Apeldoorn. De organisatie wordt gerund door studenten die een Rechten studeren of gestudeerd hebben. Op dit moment zijn er 19 studenten die zich voor de Rechtswinkel zullen inzetten. Zij houden bijvoorbeeld op donderdagavond van 17.30 tot 20.00 uur een inloopspreekuur.

De initiatiefnemers

De Rechtswinkel Apeldoorn is een initiatief van Eva Janssen (19), David Oudbier (23), Berend Wardenier (21) en Tim Janssen (22). Zij zijn erg enthousiast over de realisatie van de Rechtswinkel en blij met de plek in CODA Centrale Bibliotheek. “Er is hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Inmiddels is er samenwerking gerealiseerd met een aantal advocatenkantoren in Apeldoorn en CODA heeft op positieve manier meegewerkt door kantoorruimte beschikbaar te stellen”, aldus de studenten. CODA directeur Carin Reinders deelt het enthousiasme: “Een Rechtswinkel sluit aan op het aanbod van CODA waar bijvoorbeeld Digisterker, Taalhuis Apeldoorn, de jaarlijkse ondersteuning in CODA bij het invullen van de Belastingaangifte en Onvergetelijk CODA deel van zijn. De Rechtswinkel is daarmee goed ‘thuis’ in CODA.”