Kosteloos juridisch advies

De Rechtswinkel is een vrijwillige organisatie die kosteloos juridisch advies verstrekt aan inwoners van Apeldoorn. De organisatie wordt gerund door studenten die Rechten studeren of gestudeerd hebben. Op dit moment zijn er 19 studenten die zich voor de Rechtswinkel inzetten. Zij houden  op donderdagavond van 17.30 tot 20.00 uur een inloopspreekuur in CODA Centrale Bibliotheek.

In verband met herinrichting van CODA Bibliotheek is het spreekuur tijdelijk verplaatst naar de Einsteinzaal op de begane grond (te bereiken via CODA Junior). De ingang van CODA Bibliotheek is tijdelijk verplaatst naar de andere zijde van het CODA gebouw (hoek Nieuwstraat-Vosselmanstraat). Je kunt gebruikmaken van de voormalige bibliotheekingang.

De initiatiefnemers

De Rechtswinkel Apeldoorn is een initiatief van Eva Janssen (19), David Oudbier (23), Berend Wardenier (21) en Tim Janssen (22). Zij zijn erg enthousiast over de realisatie van de Rechtswinkel en blij met de plek in CODA Centrale Bibliotheek. “Er is hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Inmiddels is er samenwerking gerealiseerd met een aantal advocatenkantoren in Apeldoorn en CODA heeft op positieve manier meegewerkt door kantoorruimte beschikbaar te stellen”, aldus de studenten. CODA directeur Carin Reinders deelt het enthousiasme: “Een Rechtswinkel sluit aan op het aanbod van CODA waar bijvoorbeeld Digisterker, Taalhuis Apeldoorn, de jaarlijkse ondersteuning in CODA bij het invullen van de Belastingaangifte en Onvergetelijk CODA deel van zijn. De Rechtswinkel is daarmee goed ‘thuis’ in CODA.”