Hulp bij digitale middelen

CODA biedt iedereen die graag meer wil leren over het gebruik van digitale middelen hulp. Of je nu wil videobellen met je kleinkinderen of hulp nodig hebt bij het installeren van een app op je smartphone, de digi-vrijwilligers staan voor je klaar. Er zijn verschillende soorten ondersteuning mogelijk.  

 

Digitaal inloopspreekuur – 1-op-1-hulp

Het digitaal inloopspreekuur is op donderdag van 10 tot 12 uur in CODA Centrale Bibliotheek en op maandag van 14 tot 16 uur in CODA De Maten. Vrijwilligers zitten dan klaar om je te helpen met bijvoorbeeld je computer, je smartphone, programma’s, apps en dergelijke.

 

Seniorweb-cursussen

Ook kun je gebruik maken van kant-en-klare cursussen van Seniorweb, bijvoorbeeld ‘e-mailen met Office Outlook’, ‘foto’s beheren en bewerken’, ‘leer alles over WhatsApp’ of ‘starten met Excel’. Je kunt thuis een cursus volgen of tijdens het digitaal inloopspreekuur op donderdag van 10 tot 12 uur in CODA Centrale Bibliotheek. Cursisten, jong en oud, kunnen zich gratis registreren bij de bibliotheek. Dit geldt ook voor niet-leden. Stuur hiervoor een mail met in het onderwerp ‘Seniorweb’ en in de mail je naam, e-mailadres en geboortedatum naar baliect3@coda-apeldoorn.nl. Uiterlijk de volgende dag krijg je per mail de inloggegevens van Seniorweb.

 

DigiHulplijn - telefonische hulp

Bel de gratis DigiHulplijn: 0800-1508. Getrainde vrijwilligers helpen je graag op weg met al je vragen over (het gebruik van) je computer, laptop, mobiel of tablet. Deze landelijke hulplijn is van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 gratis te bereiken.

 

Zelfstandig aan de slag

Je kunt zelf aan de slag met de stap-voor-stap-uitleg om bijvoorbeeld belastingaangifte te doen, een toeslag aan te vragen of om je zorgverzekering te bekijken.