De 14e editie Atlas van Apeldoorn rond de wijk Berg en Bos is verplaatst naar 2021

Als gevolg van het coronavirus en de daarbij geldende maatregelen is besloten de ‘Atlas van Apeldoorn: Berg en Bos’ en de bijbehorende activiteiten te verplaatsen naar volgend jaar.

De Atlas van Apeldoorn is een samenwerking tussen CODA en leden van het Erfgoedplatform, wijkbewoners en andere samenwerkingspartners waarin jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers wordt gezet. Dit jaar zou dat de Apeldoornse wijk Berg en Bos zijn, maar vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus kan deze editie van de Atlas dit jaar helaas niet doorgaan. 

 

De samenwerkende partners (CODA, Erfgoedplatform Apeldoorn en de Wijkvereniging Berg en Bos) oriënteren zich op een nieuwe startdatum in 2021. Andere organisaties die een bijdrage aan deze Atlas leveren zijn IVN, Stichting Apeldoornse Monumenten, Apeldoorns Gidsen Collectief, Fietsgilde, Vereniging Oud Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn. Op verzoek van de wijkvereniging wordt gewerkt aan het boek ‘Wijk in Beeld - Berg en Bos’ en ook schreef de Apeldoornse stadsdichter Herman Kattemölle een gedicht over deze wijk.

Wandel- en fietsroutes online beschikbaar

De wandel- en fietsroutes die in samenwerking met IVN, Apeldoorns Gidsen Collectief en Fietsgilde al uitgezet waren, zijn overigens momenteel wel beschikbaar. Wilt u hier fietsend of wandelend gebruik van maken, neemt u dan de maatregelen in acht die op dat moment van kracht zijn. U vindt deze onder andere op de site van het RIVM. De wandel- en fietsroutes zijn via de site van Erfgoedplatform Apeldoorn te downloaden; u vindt de link hier.

 

Eerder genoemde partners zijn nog in overleg over de exacte data. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit onder andere via de website en social media kanalen van CODA en Erfgoedplatform Apeldoorn gedeeld