Workshop 'Microscopische wereld in papier'

van
07.08.2021 14:30
t/m
07.08.2021 16:00

Workshop 'Microscopische wereld in papier'

Workshop 'Microscopische wereld in papier'

GEANNULEERD: CODA ExperienceLab | Volwassenen 

Deze workshop is geannuleerd.

 

In de workshop Microscopische wereld in papier stel je zelf een papieren schimmelstructuur samen in een petrischaaltje. Na een korte rondleiding door de tentoonstelling CODA Paper Art en de Showroom van CODA ExperienceLab waar we kijken naar schimmelstructuren, ga je met een specialist van de ExperienceLab Makerspace zelf aan de slag. We maken met de hand getekende illustraties van een zelfverzonnen schimmelstructuur en creëren deze van papier met een lasersnijder. Vervolgens maak je een collage van allemaal verschillende papieren schimmelstructuren. De creatie die ontstaan is een klein kunstwerk voor thuis: een microscopische wereld passend in een petrischaaltje van ongeveer 9 cm.

De prijs van de workshop is inclusief een rondleiding door CODA Paper Art en de Showroom van CODA ExperienceLab, de workshop zelf en de materialen. Je hoeft geen extra ticket te kopen voor de toegang tot CODA Museum.

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst.  Tegelijkertijd zijn er in de Showroom van CODA ExperienceLab schimmelstructuren te bewonderen. Door de jaren heen hebben veel kunstenaars zich laten inspireren door de schoonheid van schimmels, die enkel door een microscoop te ontdekken is. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van zoöloog en illustrator Ernst Haeckel, die de bijzondere vormen en gelaagdheid van schimmels in zijn tekeningen liet zien.

In verband met geldende coronamaatregelen vragen we je gedurende de workshop onderling 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden.