Workshop 3D ontwerpen

van
13.12.2018 18:30
t/m
13.12.2018 20:30

Workshop 3D ontwerpen

Rijkdom, spelen met sieraden

Donderdag 17 januari 2019 (volgeboekt) en 24 januari | CODA Museum en CODA FabLab | Volwassenen |  € 12,50 (exclusief materiaalkosten en afhankelijk van het ontwerp)

Hoe zou je het vinden om je eigen sieraad te ontwerpen én uit te printen met een professionele 3D printer? In deze workshop werk je in een 3D ontwerpprogramma met geometrische vormen om tot een prachtig en uniek sieraad te komen. Om inspiratie op te doen bezoek je eerst de tentoonstelling Rijkdom, Sieraden van het Rijk samen met de workshopdocent om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Meld je aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. ‘Rijkdom workshop’ en de gewenste datum. We gebruiken je gegevens alleen voor de communicatie rondom deze workshop. Per workshop is er plek voor 8 personen. De workshop heeft doorgang bij een minimaal aantal aanmeldingen van 5 Deelnemers aan een van de workshops.

Ontwerpen in 3D

Lia de Sain

In CODA Museum bestudeer je de kledingstukken van Lia de Sain. Zij speelt in haar ontwerpen met geometrische vormen. Tijdens de workshop Spelen met Sieraden in 3D ga je met de ontwerpen van Lia de Sain in je achterhoofd een nieuw en uniek sieraad maken. Met geometrische basisvormen ontwerp je een sieraad in een 3D ontwerpprogramma. Het resultaat kun je vervolgens printen met de Stratasys Connex 3 en op afspraak ophalen. De materiaalkosten zijn afhankelijk van de grootte van je ontwerp en het benodigde materiaal.

Stratasys Objet 260 Connex 3

De Stratasys Objet 260 Connex 3 is een Multi Poly Jet 3D printer. De printer maakt gebruik van een techniek waarbij er met diverse printkoppen laag voor laag minuscule druppeltjes vloeibaar polymeer op een platform worden gespoten. Zodra het materiaal is neergelegd, wordt het direct met UV uitgehard zodat de nieuwe laag zich aan de voorgaande laag hecht. Met Multi Poly Jet Printing kunnen objecten worden gemaakt die bestaan uit verschillende materialen en kleuren.